Ekonomi

Petrol fiyatı varil başına 60 doların altına düştü

Petrol fiyatı varil başına 60 doların altına gerileyerek, Ekim ayından beri, fiyat neredeyse üçte bir oranında düşmüş oldu. Dünya Petrol fiyatlarının 3’de bir oranında düşürülmesi ile Türkiye’de petrol fiyatlarının aynı oranda düşürülmesi yönünde ki beklentilere bu hafta nasıl bir açıklama yapılır bilinmiyor. 

Bloomberg’in açıklamasında Brent ham petrolün fiyatı 23 Kasım Cuma günü düşüşü % 4’ten fazla artırdı ve Ekim 2017’den bu yana ilk kez 60 dolar ‘ın altına düştü.

16:25 itibariyle, Ocak vadeli Brent vadeli varil başına 59.77 dolar düştü. Bundan önce, fiyat 59.41 dolar düştü.

Petrol fiyatlarındaki düşüş, Suudi Arabistan’ın Kasım ayındaki petrol üretiminin rekoru büyük ölçüde güncellediğini açıkladı.

Gün boyunca Brent,% 38,2 Fibonacci destek seviyesini (varil başına 62.27 dolar) kırdı ve bu da fiyatların daha da düşmesi olasılığının başka bir işaretiydi. Bu seviyenin düşüşü, genellikle büyük bankaların ve hedge fonlarının “uzun” pozisyonlarının (fiyat artış oranları) kapanmasını tetiklemektedir.

Daha önce, ABD Başkanı Donald Trump petrol fiyatlarındaki düşüşü “şık” olarak nitelendirdi ve bunun için Suudi Arabistan’a teşekkür etti.

Rusya, petrol fiyatlarının uzun vadede – yaklaşık 50 dolar – önemli ölçüde düşeceğini ve bu seviyede gerçek anlamda olacağını söyledi.