Eğitim

Girişimci Öğrenci Semineri Açıklaması

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından 15 Nisan 2016 tarihinde bir açıklama yayımlandı. Açıklamada İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin katılımı ile Girişimci Öğrenci Olmak semineri yapıldığı belirtildi. Yayımlanan açıklama ise şöyle;

Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimcilik konusunda farkındalık oluşturulması, girişimciliğin temel yetkinlik ara disiplin konusu olarak eğitim sistemine eklenmesi, girişimcilik bilincinin okullarımızda yaygınlaştırılması ve desteklenmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüz ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokol çerçevesinde “Girişimci Öğrenci Olmak” adlı dizi seminerlerin açılış programı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ ile KOSGEB Başkanı Recep BİÇER’in katılımları ve Dr. Ala ELCİRCEVİ’nin sunumları ile gerçekleştirildi.

“Girişimci Öğrenci Olmak” semineri ilk olarak Ankara Yenimahalle Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi (600 öğrenci), akabinde Ankara’da bulunan farklı Anadolu imam hatip liselerinden öğrencilerin (3000 öğrenci) katılımı ile MEB Şura Salonunda (05,14 ve 15 Nisan 2016 tarihlerinde) olmak üzere toplamda dört seminer programı şeklinde gerçekleştirilmiştir.

Girişimci Öğrenci Semineri hakkında yeni bilgiler paylaşıldığında sizleri sitemiz üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

 Kamupersoneli.net