Gündem

Eski Merkez Bankası Başkanı Yeni Büyükelçi Erdem Başçı Kimdir?

Görev süresi 19 Nisan Salı günü biten Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’nın yeni görevi belli oldu. Erdem Başçı, OECD nezdinde büyükelçi olarak atandı. Resmi Gazete’de bugün yer alan ilanla Erdem Başçı’nın yeni görevi belli oldu.


Erdem Başçı Kimdir?

1966 Senesinde Ankara’da doğan Erdem Başçı, ilk ve ortaöğretimi TED Ankara Kolejinde 1983 senesinde tamamladı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünü 1987 senesinde yüksek şeref derecesiyle tamamladı. Üniversiteyi bitirdikten sonra lisansüstü eğitimine devam eden Başçı, Bilkent Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans Programını 1989 senesinde birincilikle tamamladı.
Daha sonra Bilkent Üniversitesi’nde İktisat Alanında yüksek Lisans yapan Başçı, ABD’de Johns Hopkins Üniversitesi’nden İktisat master derecesini 1993 senesinde aldı.

Bilkent Üniversitesi’nde İktisat Doktoru unvanını 1995 senesinde elde eden Erdem Başçı, 1995-2003 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde Öğretim görevlisi olarak görev yaptı ve 1999 yılında doçant unvanını aldı. Para İktisadı, Makro İktisat Kurami, Finansal İktisat ve Matematiksel İktisat konularında araştırma yaptı ve ders verdi.

Erdem Başçı, York Üniversitesi’nde 1999 senesinde misafir öğretim üyesi olarak ders verdi ve bir çok kongrede teblig sunfu.

Başçı’nın akademik çalışmaları, Oxford Economic Papers, Journal of Banking and Finance, Journal of Economic Dynamics and Control ve Journal of Mathematical Economics gibi dergilerde yayınlandı.

Ayrıca Erdem Başçı’nın Springer-Verlag ve Palgrave gibi yayınevleri tarafından basılmış kitaplarda yer alan ortak çalışmaları ve Türkiye ekonomisi üzerine yayınlanmış çalışmaları da bulunuyor.

9 Ekim 2003 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına getirilen Başçı, 10 Ekim 2008 tarihinde aynı göreve yeniden atanmıştı.

Başçı, görev süresi 18 Nisan 2011 tarihinde biten Durmuş Yılmaz’dan, Merkez Bankası Başkanlığı görevini teslim aldı.

Kamupersoneli.net  | Ankara