Eğitim

Asli Öğretmenlik Yedek Sınav Giriş Yerleri Açıklandı

19 Mart 2016 tarihinde yapılacak olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen asli öğretmenliğe geçiş sözlü sınavı yedek sınav giriş yerleri açıklandı.

19 Mart 2016 Cumartesi günü saat 10:00 da yapılacak olan sözlü sınav için adaylar aşağıda bulunan şartları gerçekleştirecekler :

– Yazılı sınavdan çıkmış olan adaylar sınav sonuçlarını beklemeden sözlü sınava girişte bulunabilecekler.

– Yapılacak olan sözlü sınav şehirlerde oluşturulan komisyonlar tarafından yapılacaklar.

– Sözlü sınava girecek olan adaylar yazılı sınava katılımda bulundukları sözlü sınava katılımda bulunabilirler.

– Sınava giricek olan adaylar il Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklanmış olan takvim içerisinde yer alan tarihte sınava katılımda bulunacaklar.

– Sözlü sınava katılımda bulunacak olan adaylar sözlü sınav için herhangi bir ücret ödemeyecekler.

* Sözlü sınav değerlendirilmesi için adaylar belirlenmiş olan 4 konudan sınava tabii tutulacaklar. 4 konunun her biri 25 puan olmak üzere 100 puan üzerinden aday değerlendirmesi yapılacaktır. 

* Sözlü sınav sonrası aday değerlendirmesi Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen ataması ve yer değiştirme ile ilgili olan yönetmelik içerisinde yer alan aday öğretmen değerlendirme formuna işleniyor.

* Sözlü sınav sonucu sınava katılımda bulunmuş olan bir kişinin sınavda başarılı olup olmadığı ise sınav sonrasında puanların aritmetik ortalaması alınacak belirlecektir. Eğer buçuklu puanlar var ise bir üst tam puana tamamlanacaktır.

Adaylar sınav katılım yerlerini öğrenmek için MEB sitesinden öğrenebilirler.

Kamupersoneli.net