Gündem

Ankara'da Ki Patlamada Hayatlarını Kaybedenler Toprağa Verildi

Türkiye’nin başkenti Ankara Kızılay Güven Park mevkiinde bir patlama meydana gelmişti. Bu patlama 13 Mart 2016 tarihinde saat 18.45’de meydana geldi.  
 
Ankara’nın göbeği olarak tabir edilen Kızılay Güven Park’ta ki patlama bir terör saldırısı idi. Bu terör saldırısında birçok insan yaralanırken birçok insanda hayatlarını kaybetti.  
 
13 Mart 2016 tarihinde yaşanan terör saldırısında Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının açıklamalarına göre 37 kişi hayatını kaybederken 125 kişi de yaralandı.  
 
Bu yaşanan kaos ortamında bölgeye çok sayıda itfaiye ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye görevlileri patlamanın etkisi ile alev alan ağaç ve araçları söndürmek ile görevlendirildiler. Daha sonra bölgeye gelen polis ekipleri olay yerinde ki kaos ortamını en aza indirgemek için çalıştılar. Ankara Emniyeti çevik kuvvet ekipleri ise bölgenin kontrolünü ellerine alarak bölgenin güvenliğini sağladılar.  
 
Daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu ilgili Bakanlar Kurulu üyeleri ile birlikte bir Güvenlik Zirvesi düzenleyeceklerini açıkladı. Yaşanan bu olayın ardından Ankara Emniyeti tüm personelleri için bir emir yayınladı. 
 
Ankara’da görev yapan tüm polis memurları ek göreve çağırıldılar ve mesai yaptılar. 13 Mart 2016 Pazar gününü 14 Mart 2016 Pazartesi gününe bağlayan gece Ankara’da tüm polisler ek görev yaptılar.  
 
Bunlar patlamadan sonra son iki günde gelişen olaylar. Bu olaylardan sonra polis ekiplerinin incelemeleri devam ediyor ve bugün ise hain terör saldırısında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız aileleri tarafından toprağa verildiler. 14 Mart 2016 tarihinde Adli Tıp Kurumu tarafından kimlik belirleme işlemleri tamamlanan cenazeler ailelerine teslim edilmişti. Bugün ise hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız toprağa verildiler. 
 
Kamupersoneli.net