
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankapark (Wonderland Euroasia) Açılış Töreni’nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş hakkında konuştu. Mansur Yavaş’ın ‘sahte senet’ soruşturması ile ilgili bazı değerlendirmelerede bulunun Erdoğan, Yavaş’ın kazanması durumunda çok net konuştu. ”Ankara’yı sahte imzalarla senet imzalayanlara teslim edemeyiz” diyen Erdoğan ayrıca Mansur Yavaş’ın vergi kaçakçısı olduğunu iddia etti.
Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“1 milyon 300 bin kilometrekareye varan büyüklüğüyle Ankapark, Türkiye’nin gururudur. Ankapark’ın şehrimize çok ciddi katkıları olacaktır. Bu önemli eserin hayırlı olmasını diliyorum. 31 Mart akşamına kadar ücretsiz.
Siyaset özünde rekabettir ama yalan değildir. Hatay’da 6 tane baraj yaptığımızı söylüyorum, ana muhalefetin başındaki zat Antalya’da diyor ki Hatay’da baraj yok ki diyor. Eline diline dursun. Bana diyorsun ki ‘bunun bir danışmanı yok mu’ bunu sana tavsiye ediyorum. Bunun kılavuzu karga. Televizyonlara da talimatı verdim dedim bizim oradaki Reyhanlı’daki barajları yayınlayın, barajları görsün.
“GİTMEMEZLİK YAPMAYIN”
Bizim siyasetimiz kavga değil kardeşlik, aşk siyasetidir. Seçim sandıktan önce kalplerde kazanılır. Türk milletinin en büyük güç kaynağı dayanışmasıdır. Onca badireye rağmen küllerinden yeniden doğmasıdır. 31 Mart’ta sandıklara koşmanızı bekliyoruz, gitmemezlik yapmayın.
31 Mart seçimlerine sayılı günler kaldı. Bu seçime partiler ittifak halinde girdi. Biz MHP ile Cumhur İttifakı’nı kurduk. Karşımızda dörtlü çete var, Kandil’den yönetiliyor. Bu çeteyle bir mücadele vereceğiz.
“ANKARA’YI SAHTE İMZAYLA SENET İMZALAYANLARA TESLİM EDEMEYİZ”
Ankara’yı rastgele ellere teslim edemeyiz. Ankara’yı sahte imzalarla senet imzalayanlara teslim edemeyiz. Sorulara dürüstçe cevap vermek yerine kaçmak, gazetecilere saldırmak, mızmızlanmak hiç kimseye bir fayda sağlamaz. Elbette Ankaralı kardeşlerim bunun hesabını sandıkta soracaktır. Ayrıca vergi kaçakçısı bu. Böyle bir adam Ankara’ya belediye başkanı adayı oldu. Gerçekler çarşaf çarşaf ortaya dökülüyor. Bu skandal, provokasyon diyerek kapatılmayacak kadar büyüktür. Ankaralı kardeşlerim bunun hesabını sandıkta soracaktır. Ne bu ittifaktan ne de ittifakın defolu adayından Ankara’ya bir hayır gelmez.