Gündem

Almanya Büyükelçiliği Terör Şüphesiyle Kapatıldı

Federal Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu kapalı , İstanbul’da bulunan Özel Alman Lisesi terör şüphesiyle tatil edildi.

Federal Almanya’da Türkiye alarmı verildi. 13 Mart 2016 tarihinde Ankara’nın merkezi konumundaki kızılay’da gerçekleşen terör saldırısı sonrası 37 vatandaş hayatını kaybetmiş 75’den fazla kişi yaralanmıştı. Bir kaç gün önce Amerika Birleşik Devletleri ‘nden Türkiye’de yaşayan vatandaşlarına  uyarıda bulunmuş “nevruz bayramı” öncesi kalabalık bölgelerden, kamu kurum ve kuruluşlarına yakın alanlardan, askeri ve emniyet binalarından uzak durulması ana caddelerden bir süre geçilmemesi ve mümkünse güzergahların değiştirilmesi istenmişti.

 Özel Alman Lisesi Terör Şüphesiyle 1 Gün Tatil Edildi

Özel Alman Lisesi velilere ve öğrencilere bir duyuru yayımladı. 17 Mart 2016 tarihli duyuruda okullarda ders yapılmayacağı ve okulun tatil olduğu belirtildi. Tatilin 1 gün geçerli olduğu ve ders yapılmamasının nedeni güvenlik gerekçesi olarak belirtildi. Ayrıca Özel Alman Lisesi tarafından yapılan duyuruda güvenlik alarmının Federal Almanya Başkonsolosluğu ‘ndan geldiği ve söz konusu Başkonsolosluğun bulunduğu bölgeden uzak durulması uyarısında bulundu.

Almanya Dış İşleri Bakanlığı’ndan Açıklama Geldi

Reuters’ın haberine göre bu gün Federal Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun yanı sıra Başkent Ankara’da bulunan Almanya Başkonsolosluğu’da terör şüphesiyle kapatıldı. Almanya Dış İşleri Bakanlığı konu hakkında bir açıklama yaptı ve durumu “olası bir terör saldırısına karşı önlem” olarak değerlendirdi. Bakanlık kapatılma gerekçesi olarak bir ihbar alındığını ve her türlü ihtimalin göz önüne alınması gerektiğini o yüzden bir gün boyunca konsolosluklar ve Beyoğlu’unda bulunan Özel Alman Lisesi’ni kapattıklarını açıkladı.

 Kamupersoneli.net