• Haberler
  • Ekonomi
  • Temmuz'da İşsizlik Maaşına Zam Var Mı? İŞKUR İşsizlik Maaşı Nedir, Kimler İşsizlik Maaşı Alabilir?

Temmuz'da İşsizlik Maaşına Zam Var Mı? İŞKUR İşsizlik Maaşı Nedir, Kimler İşsizlik Maaşı Alabilir?

İşsiz kalan ve uzun süre iş bulamayan vatandaşlara işsizlik maaşı ödemesi yapılmaktadır.İŞKUR tarafından, işsizlik sorunu yaşayan vatandaşlara yapılan ödeme tutarı ve işsizlik maaşı ödemelerinin ne zaman yapılacağı hakkında araştırmalara devam ediyor.

İşsiz kalan ve uzun süre iş bulamayan vatandaşlara işsizlik maaşı ödemesi yapılmaktadır. İŞKUR tarafından, işsizlik sorunu yaşayan vatandaşlara yapılan ödeme tutarı ve işsizlik maaşı ödemelerinin ne zaman yapılacağı hakkında araştırmalara devam ediyor.

Pek çok vatandaş İŞKUR işsizlik maaşı şartlarını ve ödemelerin nasıl yapıldığını sorguluyor.

Peki Temmuz'da işsizlik maaşına zam var mı? işkur işsizlik maaşı nedir, kimler işsizlik maaşı alabilir?

İŞKUR İŞSİZLİK MAAŞI NEDİR?

İşsizlik maaşı, işsiz kalan vatandaşlara ödenmektedir ve ödemeler 447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununda bulunan şartlara uygun olanlara verilmektedir.

KİMLER İŞSİZLİK MAAŞI ALABİLİR?

İŞKUR işsizlik maaşı hizmet akdine bağlı olarak çalışan sigortalılara sandıklara bağlı sigortalılar, çalışma vizesiyle çalışan yabancılara işsizlik maaşı ödemesi yapılmaktadır.

İŞKUR İŞSİZLİK SİGORTASI ŞARTLARI NELERDİR?

Türkiye'de işsizlik sigortasından yararlanmak isteyenlerin işveren tarafından tek taraflı (kovulması) gerekiyor. Çalışanlar iş yerinden ayrılmadan önce en az 120 gün kesintisiz prim ödemesini tamamlamış olmak zorundadır.

Ayrıca son üç yıl içinde en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödenmesi talep edilmektedir. İŞKUR işsizlik sigortasına başvuru yapmak isteyenlerin işten çıkarılmasını takip eden ilk 30 gün içinde Türkiye İş Kurumu'na başvuru yapması talep edilmektedir.

İŞKUR İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR?

Türkiye'de İŞKUR tarafından işsizlik maaşı ödemesi en düşük 1.015, en yüksek 2.030 TL olarak açıklandı.

.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme