Kamu Personelleri

Sağlık Bakanlığı İle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 22 Bin 10 Kamu Personeli Alımı Yapacaktır!

2019 yılı içerisinde kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılmaya devam ediyor.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Devlet Personel Başkanlığı (DPB) ile Resmi Gazete’de yayımlanan iş ilanlarıyla farklı kadro ve kurumlar bünyesinde görevlendirmek üzere kamu personeli alımı yapılmaktadır.

Yaş şartı, boy şartı, ikamet şartı, sınav aşamaları, müalakatlar ve güvenlik soruşturmalarının yaşanacağı süreç sonrasında kamuya atamalar yapılacaktır.

Bunun için Bakanlıklar ve Bakanlar tarafından yapılan resmi açıklamalar sayesinde kadro dağılımı ve kadro sayısı öğreniliyor. Sağlık Bakanlığı İle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 22 bin 10 kamu personeli alımı yapılacağı ifade edildi.

SAĞLIK BAKANLIĞINA 17 BİN 689 PERSONEL ALINACAK

Sağlık Bakanlığına 12 bin kamu personeli alımı ilanına yönelik açıklama yaparak 17 bin personel alımı müjdesini veren Bakan Koca yaptığı açıklamasında;

“Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan personel alımı eskiden olduğu gibi KPSS puanıyla belirlenecek. 3-4 ay içerisinde de personel alımının ikinci etabını gerçekleştireceğiz.

Bakanlık olarak SGK ile iş birliği içinde verilen sağlık hizmetinin uygunluğunu ve yerindeliğini tespit edeceğimiz, finansal planlamasını yapacağımız bir döneme giriyoruz.

Bahreyn ile ilişkilerimiz, ortak tarih ve kültürel bağların da katkısıyla dostluk, kardeşlik ve karşılıklı fayda temelinde çeşitlenerek devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANLIĞI KADRO DAĞILIMI

Sağlık Bakanlığına personel alımı için yayımlanan ilk ilanın kadro dağılımı şu şekideydi;

“Biyolog, Ebe, Çocuk Gelişimcisi, Dil ve Konuşma Terapisti, Diyetisyen, Fizyterapist, Hemşire, İş ve Uğraş Terapisti, Sağlık Fizikçisi, Sağlık Teknisyeni, Sağlık Teknikeri, Sosyal Çalışmacı, Perfüzyonist, Psikolog ve odyolog” ancak 17 bin kamu personeli alımı kadrosuna yönelik resmi bir açıklama yapılmadı. Duyuru yayımlandığında sitemizde olacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 4321 KAMU PERSONELİ ALACAK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk yaptığı açıklamasında 2019 yılı sonuna kadar 4 Bin 321 personel alımı yapılacağı duyurdu.

1000 ASDEP personeli, 1000 işçi alımı yapılacak ve 2321 kadro için ise sözleşmeli personel istihdamının gerçekleştirileceği ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı İle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 22 Bin 10 Kamu Personeli Alımı Yapacaktır!

1000 işçi kadrosunun hangi branşta olacağı merak ediliyor. Bunun yanı sıra sözleşmeli personel istihdamının hangi eğitim düzeyinden olacağı sorgulanıyor.

İlanlar henüz yayımlanmadı bu yüzden personel alımları için araştırmalar devam ediyor. Ancak ilanların yayımlanmasıyla beraber tüm detayları kamupersoneli.net sitesinden yayımlayacağız.

İlanlarda genel şartlar ilk olarak şu şekildedir ancak ilan yayımlanmasıyla beraber tüm şartlar kesinlik kazanacaktır.

1 – Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

2 – Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

3 – Taksirli suçlar hariç olmak üzere, affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

4 – 18 yaşını tamamlamış olmak,

5 – 657 sayılı Kanunun 53’üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak. Nöbet usulü çalışmaya engel bir durumu olmamak, ( Engelli kadroları için hariç tutulmuştur)

Bir Yorum

  1. Açıktan atama yapacaklarına ekpss merkezi yerlestirmelerini yapın sabrımız kalmadı

  2. Sağlık Bakanlığı ve Aile ve Çalışma Bakanlığı engelli personel alımı yapacak mı acaba?Yapacaksa engelli gençler olarak çok mutlu oluruz…Ayrıca 2019/1 Ekpss atamaları yapılsın artık…