Kpss

KPSS Katılım Sağlayan Her Aday Atanıyor Mu ?

2016 Kamu Personeli Seçme Sınavına katılımda bulunacak olan adaylar için her bölümün atama işlemi var mı ?

2014 KPSS puanı olan bir çok aday atanmayı bekliyor. Mayıs ayında yapılacak olan 2016 Kamu Personeli Seçme Sınavı ile beraber 2014 yılı puanlarının geçerlilik süresi sona erecektir ancak işsizlik ve genç işgücünün sömürülmesi sona ermeyecektir. Kamu Personeline Seçme Sınavı katılımda bulunacak olan adaylar kendi bölümlerinden alım olmayan ve ya az alım olması sebebi ile adaylar emeklerinin boşa gideceğinden dolayı kaygı sorunu yaşamaktadırlar.

Kamu Personeli Seçme Sınavına her aday atanma umudu ile girmekte ancak sınava giren sayısı alımı yapılacak olan sayının kat kat fazlası olduğu için adaylar en yüksek puanı almak koşuluyla atanabiliyorlar.

Kamu kurumuna alımı yapılacak olan personel sayısı önceden bellidir. Bazı kurumlar haricinde her kurumun alım koşulu aynıdır. Bazı bölümler için alım artmış bazı bölümler içinse alım azalmıştır. Alımın azalması ve artması ile ilgili bir örnek verilecek ise şu şekilde verilir :
Son yıllar içerisinde kentsel dönüşüm proje kapsamı içerisinde inşaat ve harita mühendisliği alımında artış sağlanmıştır. Eğitim sisteminde ise 4+4+4 eğitim sisteminin gelmesi ile öğretmen alımı için azalma sağlanmıştır.

* Lise mezunu olarak sınava katılım yapan her aday 2001 kodlu olan bütün yerleri tercih kılavuzunda bulundurabilme hakkına sahiptir.

* Önlisans mezunu olarak sınava katılım yapan her aday 3001 kodlu olan bütün yerleri tercih kılavuzunda bulundurabilme hakkına sahiptir.

* Lisans mezunu olarak sınava katılım yapan her aday 4001  kodlu olan bütün yerleri tercih kılavuzunda bulundurabilme hakkına sahiptir.7

kamupersoneli.net