Ekonomi

Emeklilere Verilecek Promosyon Ödemelerinde Son Rütuşlar

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bankalar arasında pazarlıkta sona yaklaşılıyor. Emeklilere 3 yıllığına 500-600 liraya yakın bir promosyon verilmesi söz konusu.

Daha önce taban olarak 600 liranın belirlendiğini ve çeşitli özel bankalarında pazarlığa girdiğini haberlerimizde belirtmiştik. Banka promosyonu alacak olan emeklinin maaş müşterisi olduğu bankayla bir anlaşmaya varması ve o anlaşma süresince başka bankaya maaş müşterisi olarak geçişi mümkün olmayacak. 300 Lira ile başlayan pazarlıklar taban “600 lira olsun” ‘a kadar gelmişti.

Emeklilerin 4 gözle beklediği haber hakkında her gün yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.  Özel bankaların çoğu 600 lira olan promosyonu vermeyi kabul ediyor, başlarda görüşülen kamu bankaları ise bu rakamlara ulaşamamıştı. Emeklilere promosyon’un yanı sıra çeşitli hediye ve faiz indirimleri de söz konusu. Emekli maaşını özel bankadan alan bazı vatandaşlara hali hazırda zaten bazı hediye ve kampanyalar mevcut.

Emeklilere promosyon yarışında şu an için kamu bankaları biraz daha geri planda kaldı bu hafta masaya oturan özel bankalar emeklilerin yüzünü güldüreceğe benziyor.11 milyon emeklinin bulunduğu ülkemizde emeklilerin en merak ettiği ve takip ettiği konulardan birisi haline gelen promosyonlar hakkında haberimizin başında belirttiğimiz gibi taban fiyat olarak senelik 300 lira belirlenmişti. Başbakan Sn Ahmet Davutoğlu’nunda bu yönde müjdeli haberi vermiş ve “emeklilerimiz yılda 300 TL promosyon alacaklar inşallah.” demişti.

Daha sonra SGK ve bankalar arasındaki pazarlıklar başlamış kısa zaman içerisinde 300 TL olan miktar 600 TL ‘e kadar çıkmıştı. Özel bankaların maaş müşterilerini kapmak için çeşitli kampanya hazırlıklarına şimdiden başladığını ( çeyrek altın , kura ile tatil, işlemlerden para almama) belirtmemizde fayda var. Pazarlıklar henüz son bulmadı bir kaç gün önce promosyon ödemelerinin 900 liraya kadar çıkabileceği yönünde çeşitli uzman ve kaynaklardan haberler geliyordu. 900 TL gibi bir rakam söz konusu olmasa bile 500-600 TL’nin taban fiyat olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Kamupersoneli.net