Gündem

Bakan Varank Açıkladı: 50 Bin Özel Yetenekli Öğrenciye Teknoloji Eğitimi Verilecek

TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin (TEKNOFEST İstanbul) yapıldığı Atatürk Havalimanı’nda festival kapsamında TÜBİTAK ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) iş birliğiyle “Yurtdışındaki Türk Bilim İnsanları 4. Kurultayı” gerçekleştirildi. Bakan Varank burada bir konuşma yaptı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank burada yaptığı açıklamalarında 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi kurulacağını ifade ederek 50 bin özel yetenekli öğrenciye teknoloji eğitimi verileceğini belirtti. 

ÖZEL YETENEKLİ ÖĞRENCİLERE DERS VERİLECEK

Konu ile ilgili olarak Bakan Varank, yetenekleri geliştirmek için atılan her adımın, aslında katlanarak geri döndüğünü belirtti ve açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

“Dolayısıyla biz de bu alanda yapabileceğimiz her ne varsa yapmak için seferber olmuş durumdayız. Kuracağımız 100 Deneyap Teknoloji Atölyesi’nde, 50 bin özel yetenekli öğrencimize teknoloji eğitimleri vereceğiz. Merak eden, üreten ve icat çıkaran bir nesil yetiştirmeyi arzuluyoruz. Bilimin ve teknolojinin farkında olsunlar, kendilerine sunulan müfredatın da ötesine geçsinler istiyoruz. Şundan eminim, TEKNOFEST’i ziyaret eden bu çocuklar, gençler geleceğin Türkiye’sini şekillendirecekler.”

“Desteğe hak kazananların yüzde 85’i üniversitelerimizde görev yapacak. Geri kalanlar, özel sektör kuruluşlarında ve araştırma altyapılarında çalışmalarına devam edecek. Ülkemize gelecek bu araştırmacılar, kritik Ar-Ge projelerinde önemli roller üstlenecekler. Ayrıca gençlerimiz onları rol model olarak sahiplenecek. Bugün buradan açıklamak istiyorum. Yoğun ilgiyle karşılaştığımız Uluslararası Lider Araştırmacılar Programı’na önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.

Sizleri de programın aktif katılımcısı olmaya, Türkiye’de doktora öğrencileri yetiştirmeye ve bilim eko-sistemimize katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Buna benzer bir programı, yurt içinde çalışan araştırmacılarımız için de geliştireceğiz. Ayrıca, yurt içinde çalışan ya da kamu imkanlarıyla yurt dışına gönderilen araştırmacıların odak teknoloji alanlarında yetkinliğini artırmayı hedefliyoruz.”