Ekonomi

İnternet Alışverişlerinde Mobil Cihazların Önemi Artıyor

GFK ‘nin 18 yaş ve üzerindeki bin kişiden bilgi aldı ve “Alışverişçi Raporu” hazırladı. Ülkemizde internet üzerinden yapılan alışveriş davranışları araştırıldı.

Seyahat ve Eğlence Alımları İlk Sırada

Araştırmalar sonrasında son 6 ay içerisinde internet üzerinden çok satın alma işlemi Seyahat ve Eğlence geliyor.İnternet üzerinden seyahat ve eğlence alımları %66 olarak açıklandı. Seyahat ve eğlence satın alımlarını %55 ile giyim takip ediyor. 3. sırada ise tüketici elektroniği bulunuyor.Yine finansal hizmetlerde, tüketici elektroniğini takip edenlerin arasında.

3 Kişiden 1’i Mobil Cihazlarla Alışveriş Yapıyor

Sadece son 6 ay içerisinde internetten en az satın alınanlar ise paketlenmiş yiyecek ve ev temizlik ürünleri olarak açıklandı.  Araştırmaya katılan 1000 kişiden 500’e yakını her türlü ihtiyaçlarını internetten karşılayabileceğini dile getirdi. Araştırmaya katılanlara geçen seneye nazaran hangi online alışveriş aktivitelerini daha sık yaptıkları sorulduğunda ise katılımcılar “internetten ürün araştırma” olarak cevap verenlerin oranı ise %62 olarak açıkladı. Her 3 kişiden biri 1 sene öncesine göre mobil cihazları kullanarak alışveriş yapmayı geçen senelere nazaran daha sık kullandığını ve mobil ödemeleri daha sık kullandığını dile getirdi.

İş Yoğunluğu ve Hayatın Keşmekeşi Arasında İnternet Bir Nimet

Uzmanlara  internet alışverişlerinin önümüzdeki aylarda daha sıklaşacağı ve mobil kullanım oranıyla aynı orantıda yükselişe geçeceğini dile getiriyor. 5 sene öncesine göre inanılmaz bir yükseliş gösteren internet alımları geleceğin alışveriş modeli olarak görülüyor. İnsanlar bir çok ürünü internetten alma taraftarı , hayat zorlukları ve iş yoğunluğu nedeniyle internet alışverişlerini tercih ettiklerini dile getiren katılımcılar , internetin büyük bir nimet olduğunu dile getirdi.

Kamupersoneli.net