Gündem

Babacan'dan son dakika sokağa çıkma yasağı açıklaması!

Türkiye’de akşam saatlerinde alınan sokağa çıkma hakkında Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

BABACAN: TEDBİR ALINAMADI!

Sokağa çıkma kararı sonrasında evlerinde olması gereken halkımız sokaklara döküldüğünü aktaran Babacan, belediyelerin ve ilgili pek çok kurumun dahi son anda haberi olmuş, gerekli tedbirler alınamadığını bildirdi.

Babacan'dan son dakika sokağa çıkma yasağı açıklaması!

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan açıklaması şöyle:

31 ilimizde uygulanan sokağa çıkma yasağı dün gece Türkiye’nin gündemine düşmüş, özellikle şehir merkezlerinde büyük bir kargaşa oluşmuş, evlerinde olması gereken halkımız sokaklara dökülmüştür. Böylesine geniş kesimleri ilgilendiren kararların şeffaf bir süreç işletilerek ve toplumsal mutabakat arayışıyla oluşturulması gerekir. Alınan kararlardan belediyelerin ve ilgili pek çok kurumun dahi son anda haberi olmuş, gerekli tedbirler alınamamıştır. Dün gece yaşananlar, şeffaflık ve istişare ilkelerine uyulmadığı zaman nasıl bir sonuçla karşılaşacağımızı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Daha önce de defalarca söylediğimiz gibi, Türkiye dar bir kadroya, tek bir karar merciine sığdırılamayacak kadar büyük bir ülkedir.

Babacan'dan son dakika sokağa çıkma yasağı açıklaması!