Eğitim

Bakan Selçuk EBA TV'deki Yeni Özelliği Duyurdu! Öğrencilere "Teneffüs Zamanı" Düzenlemesi

Covid-19 sebebiyle kapatılan okulların yerine uzaktan eğitime geçilen bu dönemde, EBA TV platformunda sunulan içeriklere bir yenisinin eklendiği duyuruldu. Eklenen “teneffüs zamanı” özelliğinin içinde öğrenciler için oyunlar, müze gezileri ve kitaplar yer alıyor. Bakan Ziya Selçuk, “Hepimizin teneffüslere, derin nefeslere ihtiyacı var. Üstelik teneffüs sürelerini uzatırken de söylemiştik: Tüm zamanların en etkili dersi hala teneffüs diye. Sanal teneffüslerimiz de çok kıymetli” şeklinde konuştu.

ÜÇ YENİ UYGULAMA

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, geçtiğimiz bir ay içinde 1 milyarı aşkın tıklanarak dünyanın öncü eğitim platformlarından biri olan “eba.gov.tr” sitesinde öğrencilere yeni özellikler sunulmaya devam ediyor. Bu doğrultuda, “eba.gov.tr” platformunda bulunan dersler, sınava hazırlık gibi içerik kategorilerine “teneffüs zamanı” da eklendiği belirtildi.

Sitenin ana sayfasında, “teneffüs zamanı” başlığının içine de  yeni içerik eklendi. Birincisi, “GriCeviz” adlı zeka oyunu, ikincisi, “Sen Yeter ki Okumak İste” adlı kütüphane ve üçüncüsü de “sanal müzeler” oldu.

EN ETKİLİ DERS TENEFFÜS

Bakan Selçuk tarafından yapılan yazılı açıklamada, EBA platformuna eklenen yeni özelliklerin, hem öğrencilere keyifli vakit geçirtecek hem de yeni bilgiler aşılayacak açıklamasını yaptı. Selçuk, “Hepimizin teneffüslere, derin nefeslere ihtiyacı var. Üstelik teneffüs sürelerini uzatırken de söylemiştik; ‘Tüm zamanların en etkili dersi hala teneffüs’ diye. Sanal teneffüslerimiz de çok kıymetli. Çocuklarımızın o anlarını da verimli ve eğlenerek geçirebilmeleri için onları, ‘teneffüs zamanı’na davet ediyorum” sözlerini dile getirdi.