Gündem

Türkiye koronavirüs tablosunda sevindiren gelişme! Vaka görülmeyen illerin sayısı arttı!

Türkiye’de koronavirüs tablosu her geçen gün iyileşmeye devam ediyor. Gümüşhane, Bartın, Tunceli, Artvin, Giresun ve Sivas’ın ardından Edirne’de de yeni koronavirüs vakası tespit edilmediği öğrenildi. Açıklama Edirne Valisi Ekrem Canalp tarafından yapıldı.

TEDBİRLER EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTILMIŞTI

Edirne’de Yunanistan ve Bulgaristan’a sınır kapılarının bulunması sebebiyle, alınan tedbirler en üst seviyeye çıkartılmıştı. Aynı zamanda Edirne halkının yoğun olarak gittiği meydan, cadde, okul gibi yerlerde de denetimler arttırılmıştı. Tedbirlere uyan Edirne’den güzel haberler geldi.

Türkiye koronavirüs tablosunda sevindiren gelişme! Vaka görülmeyen illerin sayısı arttı!

SON 2 GÜNDÜR YENİ POZİTİF VAKA YOK

Konuyla ilgili açıklamayı Edirne Valisi Canalp yaptı. Canalp, son 2 gündür yeni vakanın olmadığını belirtilerken, hastanelerde yatan hastaların sayısının da azaldığını belirtti. Canalp açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Koronavirüs ile yapmış olduğumuz mücadele hem Türkiye hem Edirne’de çok iyi gidiyor. Memnuniyetle söyleyebilirim ki Edirne’de de günden güne rakamlarımız çok düzeldi, çok güzel noktalara geldik. Örnek olarak son 1 hafta içindeki vaka ortalamamız 1 kişinin altında. Son 2 günden beri de hiç vakamız yok. Son 1 haftada sadece 4 vakamız var. Şu anda hastanelerde yatan hasta sayımız son derece azaldı. İnşallah millet olarak bu şekilde çaba göstermeye devam edeceğiz ve koronavirüsü de bu şekilde yaptığımız etkin mücadeleyle yeneceğiz”