Gündem

İzmir'deki Camilerin Ses Sistemine Yapılan Müdahale İçin CHP'den Suç Duyurusu

Dün İzmir’de bazı camilerin ses sistemlerine korsan müdahale yapılmış ve cami hoparlörlerinden Çav Bella isimli şarkı çalınması hakkında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı harekete geçti ve suç duyurusunda bulundu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bir sosyal medya mesajı yayımladı ve olayın bir provokasyon olduğunu, mübarek Ramazan ayında camilere yapılan bu saldırının asla kabul edilemeyeceğini belirterek Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

DENİZ YÜCEL’İN AÇIKLAMALARI 

Konu ile ilgili olarak CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in açıklamaları şöyle oldu:

“Kutsal mekanlarımız olan camilerimiz üzerinden yapılan saldırıyı sadece ibadethanelerimize yapılmış bir saldırı olarak görmüyoruz. Bu alçakça planlanmış olan provokasyon dini değerlerimize, inancımıza, birliğimize, kardeşliğimize ve İzmir’e yapılmış bir saldırıdır.

“TAVIR KOYMAK BOYNUMUZUN BORCUDUR”

Bizler için kırmızı çizgimiz olan bu değerlere yapılacak saldırılar asla kabul edilemez ve gereken cevap önce bizim tarafımızdan verilir. Kurtuluş Savaşımızda dinimize, namusumuza, bayrağımıza ve bağımsızlığımıza saldıranlara gerekli dersi veren İzmirliler adına, tüm Müslümanlara olduğu gibi İzmir’e ve İzmirlilere de yapılmış saydığımız bu saldırıda tavır koymak boynumuzun borcudur.

“TEHLİKELİ BİR PROVOKASYON”

Camilerimizin, güzel dinimizin ve tüm kutsal değerlerimizin provokasyon malzemesi olarak kullanılmasına CHP olarak asla göz yummadık, bundan sonra da yummayacağız. İşte tüm bu sebeplerle, yapılan bu hain saldırının fail veya faillerinin bir an önce bulunması ve bu yaptıklarının yanlarına kar kalmaması için, CHP İzmir İl Başkanlığı olarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü birilerinin İzmir’i, hatta Türkiye’yi karıştırmak için nasıl tehlikeli bir provokasyon içinde olduğunu görüyoruz.

“KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN”

Camilerimize ve kutsal değerlerimize saldıracak kadar gözü dönmüşlerin bir an önce bulunması ve adalete teslim edilmesi adına büyük bir gayret göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Böylesine bir provokasyon sadece kınama ve mesajlarla geçiştirilemeyecek kadar hayati bir konudur. Bu bağlamda da CHP olarak ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız. Bulunacağımız suç duyurusuyla da bunun ilk adımı atıyoruz. Sonuç alınıncaya kadar adli sürecinde takipçisi olacağız”