Gündem

İstanbul'da Yasaklar Ne Zaman Kalkacak? Belli Oldu

İstanbul başta olmak üzere hasta yoğunluğunun en fazla olduğu kentler ise normalleşmede son sırada yer alıyor. Yapılan değerlendirmeler kapsamında İstanbul için yasakların kalkması normalleşmenin biraz daha hızlanması Haziran ayının ortası gibi olması bekleniyor. 

Gündemdeki başlıklardan biri de 31 kent için alınan ve aşama aşama azaltılarak 15 kent için sürdürülen seyahat kısıtlaması oldu. Gerçekleştirilen toplantıda seyahat kıstılaması ile virüsün yoğun olduğu kentlerden diğer kentlere yayılmasının engellendiği belirtildi. 

İstanbul'da Yasaklar Ne Zaman Kalkacak? Belli Oldu

PARÇA PARÇA KISITLAMANIN KALDIRILMASI

Kısıtlama uygulanan 15 kentteki hasta sayıları da toplantıda ele alındı. Bu rakamlar doğrultusunda önümüzdeki günlerde de parça parça olarak seyahat kısıtlamaları kaldırılması öngörüldü.

Corona virüsü Bilim Kurulu tarafından insan yoğunluğunun fazla olduğu bölgeler yüksek riskli olarak değerlendirilirken bayram tatilini evinde geçirecek vatandaşlar kısıtlama öncesinde İstanbul Eminönü’ye akın etti. Bayram şekeri lokum ve kahve alışverişi yapan vatandaşlar yoğunluk oluşturdu.

İstanbul'da Yasaklar Ne Zaman Kalkacak? Belli Oldu

DENETİM YAPILDIĞINI DUYURDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da bir açıklama yaparak corona virüsü salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında, çok sayıda AVM, pazar yeri, berber-kuaför, taksi ve toplu ulaşım araçlarının denetlendiğini duyurdu.