Politika

Tüm dengeleri değiştirecek karar! Meclis'te kabul edilirse 1 yıl bekleyecekler…

Geçtiğimiz yıllarda İYİ Parti kurulduğunda seçimlere katılması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) grup oluşturması için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından 20 milletvekili İYİ Parti’ye geçmişti.

DEVA VE GELECEK PARTİSİ GRUP KURULMAMASI İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

CHP’li milletvekillerinin İYİ Parti’ye geçmesinin ardından İYİ Parti TBMM’de grup kurabilmiş ve söz hakkı sahibi olmuştu. Aynı durumunun Eski Başkanlardan Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkan olduğu Gelecek Partisi ve eski Ekonomi bakanlarından Ali Babacan’ın Genel Başkanı olduğu Demokrasi ve Atılım  Partisi (DEVA) için olmaması için harekete geçildi.

MHP ÇALIŞMALARA BAŞLADI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, siyasi partiler, siyasi etik ve seçim kanunları, Meclis İç Tüzüğü, milletvekili dokunulmazlığı ve meslek örgütlerine yönelik yasa değişiklik taleplerini içeren çağrı açıklaması sonrasında AK Parti ve MHP temsilcileri arasında ilk temas gerçekleşti.

Tüm dengeleri değiştirecek karar! Meclis'te kabul edilirse 1 yıl bekleyecekler...

İKİ SEÇENEK MASAYA YATIRILDI

Cumhur ittifakında alınacak kararla her partinin kendi karargahında çalışmaya başladığı değişikliklerin ilki vekil transferlerini frenleyecek mekanizmanın kurulması olacağı bilgisine ulaşıldı. Milletvekili transferlerine engelleme konusunda iki alternatif üzerinde çalışma yapılırken ilk çalışmada istifa eden milletvekilinin bir yıl süre ile bağımsız olarak bekletilmesi olarak masaya yatırılırken İkincisi ise seçime bir yıl kala bir siyasi partiden başka bir siyasi partiye transfer olunamaması olduğu öğrenildi. Böylece öngörülen süreler içinde siyasi ahlaka aykırı kişisel veya partisel pazarlıklara girilmesinin önüne geçilmesinin hedeflendiği aktarıldı.

MHP tarafından yapılan çalışmalarda milletvekili transferi TBMM’de onaylanırsa Meclis’te grup sahibi olmak isteyen Gelecek ve DEVA partilerinin diğer partilerden milletvekili transfer planları rafa kaldırılmış olunacak.