Gündem

Koronavirüste korkulan oldu! 4 ilde haftalar sonra yeni vakalar çıkmaya başladı!

Dünya Aralık ayında ortaya çıkan, Dünya Sağlık Örgütü^’nün pandemi olarak adlandırdığı, koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Salgının ülkemizde etkisini hafifletmesi ve vaka sayılarının azalması, normalleşme adımlarının atılmasını sağladı. Ancak bazı vatandaşlar, rehavete kapılınca bazı illerimizde vaka sayıları artmaya başladı.

ANTALYA’DA VAKA SAYILARI ARTTI

Antalya’nın Serik ilçesi, ölümcül salgın sebebiyle karantina altına alınmıştı. Bölgede yapılan testler sonucunda vaka sayısı 31 ‘e yükseldi. Test sonucunun pozitif çıktığı 31 kişi Serik Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Pozitif vakalarla temas ettiği tespit edilen 14 kişi de gözlem altına alındı.

Koronavirüste korkulan oldu! 4 ilde haftalar sonra yeni vakalar çıkmaya başladı!

ARTVİN’DE BİR AY SONRA YENİ VAKALAR ÇIKTI

Artvin’de son bir aydır yeni koronavirüs vakaları tespit edilmemişti. Anca Artvin’in Borçka ilçesinde test sonucu pozitif çıkan 4 kişi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. 23 kişi de karantina altında.

BİNGÖL’DE YENİ VAKALAR 35 GÜN SONRA ORTAYA ÇIKTI

Konuyla ilgili açıklama Bingöl İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Gündoğdu’dan geldi. Gündoğdu’nun yapmış olduğu açıklamaya göre 35 gün sonra yeni vakalar ortaya çıktı. Gündoğdu, açıklamasında, “Şehir dışından gelen birkaç kişinin testinin pozitif çıkmasıyla yeni vakalar görüldü. Testleri pozitif çıkanlar ile temasta bulunduğu kişiler filyasyon ekiplerince kontrol altına alındı. Filyasyon ekiplerimizin ve hastane çalışanlarımızın yoğun gayretiyle tekrar kontrol altında tutulmuştur” ifadesini kullandı.

ELAZIĞ’DAN 20 GÜN SONRA KÖTÜ HABER

Bir kötü haber de Elazığ’dan geldi. Elazığ’da 20 gün sonra yeni pozitif vakalar tespit edildi. Elazığ Valisi, Çetin Oktay Kaldırım, sosyal medya hesabından, “İlimizde uzun bir aradan sonra dışarıdan gelen birisi kaynaklı yeniden vaka görüldü. İl dışından bayram için gelenler, lütfen 14 gün evden çıkmayalım” açıklamasında bulundu.