Dünya

Covid-19 dünyada etkisini yeniden arttırmaya başladı!

Çin’de görülen yeni tip koronavirüs vaka sayısı son 2 ayda en yüksek rakama ulaştı. İran’da ise 2 ayın ardından ölenlerin sayısı ilk kez 100’ü geçti. Normalleşme sürecine giren Hindistan’da ise rekor artışa rastlandı. Salgında ikinci dalga endişesi giderek artıyor.

DÜNYA GENELİNDE KORONA VAKA SAYISI

Covid-19’a çare arayışı sürerken, salgını kontrol altına aldığını söyleyen kimi ülkelerde vaka sayıları yeniden tırmanmaya başladı. Şu anda dünya genelinde ölü sayısı 435 bine yaklaştı. Vaka sayısı 7 milyon 900 bini geçerken, iyileşenlerin sayısı ise 4 milyon 65 bini buldu.

ÇİN’DE VAKA SAYISI

Son dönemlerde normalleşme adımları atılması sonrası bazı ülkelerde ikinci dalga paniği baş gösterdi. Salgının başlangıç noktası olan Çin’de son 24 saatte 57 vaka tespit edildi. Çin, vakaların 36’sının başken Pekin’de olduğunu açıkladı. Salgının başlangıç noktası olarak gösterilen tarım pazarı kapatıldı. Pazar yerleşkesinin etrafında ki 11 yerleşim alanında sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı. Spor salonlarında ki faaliyetler askıya alınırken, bölgede ki okullarda ise eğitimi ara verildi. Bugüne kadar 4 bin 634 kişinin öldüğü Çin’de toplam vaka sayısı 83 bin 132’ye yükseldi.

Covid-19 dünyada etkisini yeniden arttırmaya başladı!

İRAN’DA İKİNCİ DALGA ENDİŞESİ

Birçok noktada normalleşme adımı atan İran’da da durum Çin’den farklı değil. Son günlerde vaka sayısı tırmanırken, ölüm oranlarında adeta patlama yaşandı. İran’da bir günde 107 kişinin öldüğü açıklandı. Böylelikle İran’da son iki aydan sonra ilk kez ölü sayısı 100’ü geçti. İran Cumhurbaşkanı Ruhani, halktan kurallar uyulmasını istedi. Aksi takdirde kısıtlamaları geri getiririz uyarısı yaptı.

Covid-19 dünyada etkisini yeniden arttırmaya başladı!

HİNDİSTAN REKOR KIRDI

Kısıtlamaları gevşeten bir diğer ülke Hindistan’da sıkıntılı. Toplu taşıma faaliyetlerini yeniden başlatan ve alışveriş merkezlerini açan ülkede son 24 saatte 12 bin 320 yeni vaka görüldü. Bu Hindistan’da görülen en büyük vaka sayısı olarak rekora geçti.

Covid-19 dünyada etkisini yeniden arttırmaya başladı!

ABD’DE VAKA SAYISI

Vaka sayısı ve ölüm sayısı en fazla görüldüğü Amerika’da bu durum yaşanıyor. Kısıtlamaların gevşetilmesi ile bazı eyaletlerde vaka sayısında patlama yaşandı. Teksas ve Arizona’nın büyük bir bölümünde hastane kapasitelerinin dolamaya başlandığı açıklandı. Ülke genelinde ölenlerin sayısı son 24 saatte 631 artarak 117 bin 538’e yükseldi. ABD’de toplam vaka sayısı ise 2 milyon 180 bini bulmuş durumda.

Covid-19 dünyada etkisini yeniden arttırmaya başladı!

BREZİLYA’DA BOŞ MEZAR KALMADI

Salgının merkez üssü konumunda bulunan Güney Amerika ülkelerinden Brezilya ise vaka sayısı ve coronadan ölenlerin sayısı ile başı çekiyor. Hem vaka sayısında hem de ölenlerin sayısında 2. Sıraya yükselen ülkede, son 24 saatte 832 kişi daha hayatını kaybetti. Ölü sayısının hızla arttığı Brezilya’da eski mezarlarının boşaltılmasına karar verildi.

Covid-19 dünyada etkisini yeniden arttırmaya başladı!

En az 3 yıl önce ölenlerin kalıntılarının çıkartılıp konteynerlerde saklanırken, yerine Covid-19’dan ölenlerin gömülmesi kararlaştırıldı.