Ekonomi

AK Parti'den Önemli Açıklama Geldi: Zam Yok

Resmi Gazete’de yayımlanan karar hakkında Muharrem İnce açıklamalarda bulunmuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise bu açıklamalara bir yanıt verdi ve tamamen yalan olduğunu ifade etti.  

Muharrem İnce açıklamalarında “400 ürüne ek gümrük vergisi gelmiş. İneğe merada otlama vergisi, benim gibi saçı olmayanlara peruk vergisi, çocuklara oyun konsolu vergisi, radyolu duşakabine TRT vergisi, sigara tiryakilerine günah vergisi. Say say bitmez, Hamzaların, Ebubekirlerin ilave maaşları için para lazım” ifadelerini kullanmıştı. 

“KÜLLİYEN YALAN” 

Konu hakkında Mehmet Muş ise açıklamalarında “Külliyen yalan! Zam yok! Yerli sanayiyi destekleme var. Yerli üretime, ithale karşı vergi avantajı sağlanıyor. Bırakın bu ucuz şovları! “Ben de buradayım, beni unutmayın” demek için popülizm hastalığına tutulmak bu olsa gerek” şeklinde açıklama yaptı.  

“NE VAR GÜNCELLEME Mİ?” 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un açıklamalarının ardından Muharrem İnce de şöyle bir açıklama yaptı: 

“Zam yokmuş, ne var güncelleme mi? Damat mı yazdırdı bu tweeti? 18 yılda sizden önceki 79 yılda yapılan toplam ithalatın 5 Katı ithalat yapmışsın, paramız var ithal ediyoruz demişsin, tulumbada su bitince yüklen gümrük vergisine. Yerli üretime destek 18 yıl sonra mı aklına geldi?”