Gündem

Meteoroloji 25 ili uyardı! Kuvvetli sağanak yağış geliyor

Meteoroloji genel Müdürlüğü Başta Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde bulunan 25 il için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Özellikle Pazar günü şiddetli yağmurların etkili olabileceğini söyleyen Meteoroloji, yaptığı 5 günlük hava tahmini raporunda sel ve ani su baskınları için vatandaşı uyardı.

Hava sıcaklıklarında fazla bir değişiklik olmayacak. 5 günlük hava durumu hakkında yapılan tahmin raporu şöyle;

8 AĞUSTOS’TA EGE BÖLGESİNDE YAĞIŞ

Bugün sağanak yağış Ege bölgesinin kuzeyinde etkili olacak. Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji 25 ili uyardı! Kuvvetli sağanak yağış geliyor

9 AĞUSTOS’TA EGE, AKDENİZ VE KARADENİZ BÖLGESİNDE

Pazar günü Ege bölgesinin tamamında, Akdeniz bölgesinde yer alan Mersin, Adana, Hatay ve Kahramanmaraş’ta ve Doğu Karadeniz bölgesinde yer alan Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’de sağanak yağış etkili olacak. Sağanak yağışlar özellikle Artvin ve Rize’de sel baskınlarına sebep olabilir. Bu konuda Meteoroloji Genel Müdürlüğü bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızı gerekli tedbirlerin alınması noktasında uyarılarda bulundu.

Meteoroloji 25 ili uyardı! Kuvvetli sağanak yağış geliyor

10 AĞUSTOS HAVA DURUMU

Kuvvetli sağanak yağışlar Pazartesi günü Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde hakim olacak. Yağışların etkili olacağı iller şöyle;

Afyonkarahisar, Uşak, Denizli, Isparta, Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Kahramanmaraş, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illerinde şiddetli gök gürültülü yağışlar hakim olacak.

Meteoroloji 25 ili uyardı! Kuvvetli sağanak yağış geliyor

11 AĞUSTOS HAVALAR NASIL OLACAK?

Salı günü yağışlar Ege ve Akdeniz bölgesini terk edecek. Günün belli aralığında Hatay ve Kahramanmaraş’ta etkisini sürdürecek olan hafif yağışlar, Tokat, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illerinde etkisini sürdürecek.

Meteoroloji 25 ili uyardı! Kuvvetli sağanak yağış geliyor

12 AĞUSTOS’YA YAĞIŞLAR

Çarşamba günü de devam edecek yağışlar sadece Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde etkisini sürdürecek. Diğer geri kalan illerde güneşli geçerken özellikle Güneydoğu, Akdeniz ve Ege bölgesinin iç kesimlerinde hava sıcaklıklarında yükselme görülecek.

Meteoroloji 25 ili uyardı! Kuvvetli sağanak yağış geliyor

BUGÜN İLLERE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİN RAPORU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Balıkesir, Bursa, Kütahya ve Artvin çevreleri ile Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara’nın batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

 İç Ege’de 2 ila 4 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısında yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI 

Rüzgarın Marmara’nın batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Balıkesir ve Bursa çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey ve iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra Kütahya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık, Doğu Akdeniz’in yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, yarın (Cumartesi) öğle saatlerinden sonra, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.