Politika

Muharrem İnce disipline verilecek mi? CHP’li Öztrak cevapladı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Muharrem İnce için disiplin süreci başlatılacak mı” sorusuna “Genel Başkanımızın vermiş olduğu röportajında sözleri son derece açık. Benim bu sözleri yorumlamam eğik bükmem söz konusu değil. Ne yapacağını ne yapmayacağını açık seçik söylemiştir” yanıtı verdi.

Öztark, CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) sonrası basın toplantısı düzenledi. “Muharrem İnce için disiplin süreci başlatılacak mı” sorusuna “Genel Başkanımızın vermiş olduğu röportajında sözleri son derece açık. Benim bu sözleri yorumlamam eğik bükmem söz konusu değil. Ne yapacağını ne yapmayacağını açık seçik söylemiştir” yanıtı verdi.

Öztrak, “Parti içerisinde bir Abdullah Gül rahatsızlığı mı var” sorusuna da “Kimse öküzün altında buzağı arayıp da kendilerine siyasi rant devşirmeye kalkmasın. Genel başkanımızın röportajda söyledikleri çok açık, çok net. Birinci sorunun cevabını ikinci sorunun altına, ikinci sorunun cevabını başka bir sorunun altına alarak yorumlamaya kalkmak abesle iştigaldir. Genel başkanımızın söyledikleri açıktır, merak eden varsa bu röportajı alıp okusun” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu, bu aşamada İnce için disiplin süreci başlatmayı düşünmediklerini söylemiş ve “Partiye zarar veren hiç kimseyi partide tutmak istemeyiz” demişti.