Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü neyin müjdesini verecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı konuşmasında, 21 Ağustos 2020 Cuma günü Türkiye’ye bir müjde vereceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı ne müjdesi verecek sorusu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a soruldu. Albayrak, müjdenin ne olduğuna dair ipucu vermedi ama verilecek müjdenin Türkiye için çok önemli olduğu ve Türkiye’nin eksenini değiştireceğini söylemekle yetindi.

ERDOĞAN NEYİN MÜJDESİNİ VERECEK?

Şimdiden çita çok yükseldi. Müjdenin ne olacağına dair şimdiden tartışmalar başladı. Doğu Akdeniz’de petrol veya doğalgaz bulundu müjdesi verecek diyenler ağırlıkta. Diğer bir konu ise Karadeniz’de bulunan doğalgaz yatağı… İkisi de olabilir… Ama hangisi… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın müjde açıklamasından sonra Petkim hisselerinin uçuşa geçmesinin alameti de bu olsa gerek…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cuma günü neyin müjdesini verecek?

İYİ Partili Aytun Çıray: ”Sn Erdoğan “cuma günü müjdem var” demiş. Bir başkası da “yeni bir dönem açılacağını” söylemiş. Benim tahminim ya COVID19 aşısını bulduk.. Ya da S400 füzesi çalıştırılacak. Önce şunu ifade edeyim.. “Müjde” diye tam bir Şark hikayesi yazıyorlar. Bilinmeyen, görünmeyen, olup olmadığı belli olmayan bir hazine için zengin olduğumuza bizi inandırmaya çalışıyorlar… Definecilik bu işte… Peki aç oturulup aç kalkılan sofralar ne olacak bu akşam?”

Bakan Albayrak: ”Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın Cuma günü vereceği müjde Türkiye için bir eksen değişikliği, önemli bir süreç olacak. Çok daha güzel günler bizi bekliyor” dedi. 

Erdoğan’ın bu müjdeyi Ayasofya Camisinde ki Cuma Namazı çıkışı yapacağı bekleniyor.