İşkur İş İlanları

MEB İŞKUR TYP ile Adana ilinde 2000 personel alımı yapacak!

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ülke genelinde Toplum Yararına programlar (TYP) adı altında Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı müdürlüklere ve okullara personel alımı yapacak. 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılı için MEB, İŞKUR aracılığı ile 81 ilde ki okullarda ve Milli Eğitim Müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere temizlik personeli, çevre düzenlemesi için vasıflı-vasıfsız işçi ve silahsız güvenlik görevlisi alımı yapacaktır. MEB sadece Adana ilinde 2000’den fazla personel alımı yapacak olup, başvurular 18 Eylül 2020’de sona erecektir.

İŞKUR TYP İLANLARINA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvurular www.iskur.gov.tr, e-devlet veya alo 170 üzerinden yapılacaktır. Asil katılımcı listesi noter kurası ile belirlenecektir. covid-19 nedeniyle kura çekimi katılıma kapalı olacaktır. Katılımcı asil listesi; GBT, gelir durumu, SGK ve mevzuatın öngördüğü diğer sorgulamaları müteakip kesinlik kazanacaktır.

ÇALIŞMA SÜRESİ

İŞKUR TYP’den yararlanma süresi 12 ay içerisinde en fazla 9 aydır. Başvuru tarihinden önceki son 1 aylık dönemde ilgili mevzuat doğrultusunda SGK geçmişinin bulunmaması gerekmektedir. TYP’lerden yararlanmak için aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisi faydalanabilir.

HANGİ MESLEKLERDEN PERSONEL ALINACAK?

MEB çevre düzenlemesi personeli, temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımı yapılmaktadır. Peki, Adana ilinde hangi okullara hangi mesleklerden personeller alınacak? İŞKUR TYP numarası nasıl alınır? İşte detaylar…

MEB İŞKUR TYP ile Adana ilinde 2000 personel alımı yapacak!

MEB İŞKUR TYP ile Adana ilinde 2000 personel alımı yapacak!

MEB İŞKUR TYP ile Adana ilinde 2000 personel alımı yapacak!

MEB İŞKUR TYP ile Adana ilinde 2000 personel alımı yapacak!

MEB İŞKUR TYP ile Adana ilinde 2000 personel alımı yapacak!

TYP NUMARASI NEDİR?

Başvuru yapacak adayların en çok araştırdığı soru bu oldu. TYP numarası , her TYP ilanı için verilen numaradır. Başvuru yapacak adaylar, TYP başvuru sayfasında TYP numarasının üzerine tıklayacak ve yeni açılacak pencerede BAŞVUR butonuna tıklayarak müracaatını yapacak.

esube.iskur.gov.tr adresine gidip iş arayan kısmından giriş yaptıktan sonra üst menüde bulunan ONLİNE İŞLEMLER kısmına tıklayın.

Açılan sayfada ARA butonuna tıkladığınızda TYP ilanları karşınıza çıkacaktır. Burada , SEÇ kısmının altında bulunan numara TYP numarasıdır. Bu numaraya tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Not: TYP sayfasında ilan aramak için numara girmenize gerek yoktur. İl seçimi yaparakta ARA butonuna tıklayabilir , ilanlara gidebilirsiniz.

İŞKUR TYP BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İŞKUR TYP iş ilanları İŞKUR tarafından yayımlanıyor. Başvuru ekranı üzerinde TYP numarası, uygulama alanı, başvuru başlangıç-bitiş tarihi, başvuru yapılacak il, başvuru yapılacak ilçe, TYP başlangıç ve bitiş tarihi gibi bilgileri girerek arama yapabiliyorsunuz.

Sadece uygulama alanı kısmını seçerek de aramanızı yapabilirsiniz. Örneğin, MEB güvenlik görevlisi için arama yaptığınızda güncel ilanlar açılıyor.

Yukarıda belirtilen TYP ilanlarına ulaşmak ve hemen e-devlet girişi ile başvuru yapmak için BURAYA TIKLAYINIZ

TYP başvurusu yapmak için bireysel üye olarak giriş yapmanız gerekmektedir. Bireysel üye değilseniz; önce üye olma adımlarını takip ederek İŞKUR Portal Sistemi’ne kayıt olmalısınız.