Genel

2016 YDS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2016 YDS heyecanı sona erdi. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen ve yoğun katılımın görüldüğü 2016 YDS sonuçları ne zaman açıklanıyor?  

2016 YDS ilkbahar dönemi sınavı, saat 09:30’da başladı ve 2,5 saat sürdü. 150 dakika boyunca Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca , yunanca dillerinden sınava giren adayların sınav sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sayfasından 14 Nisan 2016 olarak açıklandı

2016 YDS İlkbahar Dönemi Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
14 Nisan Perşembe günü ÖSYM resmi internet sayfasından sınav sonuçları açıklanacak. Öncesinde sınav soru ve cevap anahtarlarını, sınav yorumlarını ve daha fazlasını kamupersoneli.net’den takip edebilirsiniz.

YDS ‘de Kaç Soru Soruluyor?
Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS)’de 5 seçeneği olan 80 soru  soruluyor.

2016 YDS’de Hangi Dillerden Sınava Girildi?
2016 Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (ilkbahar dönemi) Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca, Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca , yunanca dilleri üzerinden yapıldı.

YDS Nedir?
2016 YDS 80 sorudan oluşan bir yabancı dil seviye tespit sınavıdır. YDS öncesinde ÜDS ve KPDS sınavları uygulanıyordu.  YDS tüm kamu kurum ve kuruluşları , üniversiteler ve özel sektörlerde geçerliliği kabul edilen bir sınavdır. Sınavda verilen her doğru cevap 1.25 puan olarak karşılık bulur. YDS’e herkes başvuruda bulunabilir.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Farsça anadili olan biri yetiştirsin göreyim önceki yıllara göre çok çok zordu paragraflar tam olarak anlaşılmadan yapılamayacak şekilde hazırlanmış sorularla doluydu insaf ki ne insaf

  2. Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS)'de 4 seçeneği olan 80 soru değil 5 seçeneği olan 80 soru vardır