Gündem

Sağlık Bakanı Koca: Birkaç gün içinde birçok kişi Kovid hastası olacak!

Sağlık Bakanı Fahrettin koca bugün yaptığı açıklamada ‘’şu anda pek çok kişi kurallara uymadığı için, birkaç gün içinde kovid-19 hastası olacak’’ dedi. Uzmanlar ise alınan tedbirlerin salgını önleyecek nitelikte olmadığını belirterek bir an evvel insanların bir araya gelmemesi için önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

İSTANBUL’DA VAKA SAYISI

Açıklanmayan günlük vaka sayılarını sadece İstanbul için bile 15-20 bin olarak tahmin ediyor uzmanlar.  Vaka sayıları yatıştırılması güç seviyelere ulaştı. Ağır hasta sayısı ilk kez 3 bini geçti.  Hayatını kaybedenlerin günlük sayısı ise 90’a yaklaştı. Salgının Merkezi İstanbul’da ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması geldi.

Ankara’da son durumu böyle özetledi Gazi Üniversitesi’nden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Profesör Dr. Esin Şenol… Servisler dolu, yoğun bakımlarda yer yok diyerek uyarılarda bulundu;

ANKARA’DA YOĞUN BAKIMLAR DOLU

‘’15-20 bin civarında İstanbul’da vaka olduğunu söyleyebiliriz. Alınan önlemler bu salgını kapsaması veya yatıştırması mümkün değil.  Kovid açısından biz Ankara’da tam kapasite olarak çalışıyoruz. Yani hastane başvuruları İstanbul’daki kadar sıkışık veya sıkıntılı gözükmese de bütün servislerimiz dolu ve yoğun bakımlarımız da çoğunlukla yer olmuyor. Dün Ankara’da yaklaşık 3000 pozitif vaka tespit edildi. İstanbul’da ise vaka sayıları Ankara’nın 5 ile 6 katı kadardır.’’ Dedi.

Uzmanlara göre açıklanmayan vaka sayıları açıklanan sayılardan kat kat fazla. Bundan dolayı İstanbul ve Ankara’da yeni tedbirler alınıyor. Ancak bu tedbirler de yine uzmanlara göre kontrolden çıkan salgını önlemede yeterli değil.

Şenol ‘’Ne kadar çok sayı görürsek, ne kadar çok vaka görürsek o kadar ağır hasta ve o kadar ölüm görme olasılığı artıyor.’’ Dedi.

PEKÇOK KİŞİ KOVİD OLACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin koca bugün yaptığı açıklamada ‘’şu anda pek çok kişi kurallara uymadığı için, birkaç gün içinde kovid-19 hastası olacak’’ dedi.

koronavirüs her zamankinden de daha yakın bizlere.  Geçen hafta işyerlerinin 22:00 dan sonra kapatılmasına karar verilmişti. Bu kez Ankara ve İstanbul’da valilikler yeni genelge göndererek 65 yaş ve üstünün sadece 10:00 ile 16:00 arasında sokağa çıkabileceklerini duyurdu.

ADLİYE’DE ESNEK ÇALIŞMA

İstanbul Adalet Sarayı’nda da esnek çalışma sistemine geçiliyor.  Mahkeme ve icra kalemlerinde birer haftalık arayla personeller dönüşümlü olarak çalışacaklar.  Profesör Doktor Şenol’a gören bu adımlar yetersiz.

Prof. Dr. Esin Şenol ‘’Eğer bir tedbir alınacaksa gerçekten de insanların yüz yüze gelebilecek, bulaşma nerede ise oralarda olmasını engelleyebilecek önlemlerin bir an önce alınması gerekiyor.’’ Dedi.