Askeri Personel

Milli Savunma Bakanlığından önemli uzman erbaş açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter uzman çavuşların emeklilik ve zati tabanca hakkıyla ilgili sorular sordu ve bu sorular Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yanıtlandı.

Milli Savunma Bakanı Akar açıklamalarında Fransa’nın Dağlık Karabağ hakkındaki kararına tepki gösterdi ve şu ifadeleri kullandı:

“Fransız Senatosunun aldığı karar Karabağ sorununun 30 yıldır neden çözülemediğinin açık bir göstergesi olmuştur. Fransa’nın AGİT Minsk Grubu’nun Eş Başkanı olarak tarafsız olması gerekmektedir. Bu karar ise bunun böyle olmadığını, Fransa’nın Karabağ ile ilgili çözümün değil, sorunun parçası olduğunu bir kez daha göstermiştir”

SORULAR VE CEVAPLAR

Bunun yanı sıra Bakan Akar bazı sorulara da yanıt verdi. Bu kapsamda ilk soru “6000 sayılı kanun mağduru uzman çavuşlarımızla ilgili bir düzenleme yapılacak mı? 6000 sayılı kanun mağduru bu kardeşlerimize uzman çavuş kimliği verilecek mi?” şeklinde oldu.

Bakan Akar cevabında “6000 sayılı kann kapsamında emekli oluncaya kadar devlet memuru olarak istihdam edilen uzman erbaşların emekli aylıkları doğruıdan emekli olan uzman erbaşların emekli aylıklarına eşitlemek için mevzuat değişikliği çalışmaları devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bakan Akar “Uzman çavuşlarımıza ilk nasıplarından sonra verilmesi gereken beylik tabancaları bedelsiz olarak dağıtılacak mı? Dağıtılacaksa ne zaman dağıtılacak?” sorusuna şöyle yanıt verdi:

“Uzman erbaşlara zati tabanca verilmesi ile ilgili mevzuat çalışmaları devam etmektedir.”

Milli Savunma Bakanlığından önemli uzman erbaş açıklaması