Kpss

ÖSYM resmen duyurdu: Lise, ön lisans ve lisans merkezi atama memurluk tercih tarihleri belli oldu

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden beklenen tarihler açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2020 KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim puanı ile memurluk yani merkezi atama tercih tarihleri adaylar ile paylaşıldı.

KPSS LİSE SONUÇ AÇIKLAMA TARİHİ

ÖSYM tarafından uygulanan KPSS oturumları tamamlandı. Lisans ve ön lisans sınavlarının sonuçları açıklanırken KPSS lise oturumunun sonuçları ise 24 Aralık 2020 tarihinde açıklanacak. Sonuçların açıklanması ile birlikte memur atamaları için tercihler alınacak.

TERCİH TARİHLERİ 

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresinde kamuya memur ataması için tercihlerin 30 Aralık 2020 Çarşamba günü başlayacağı yer aldı. Bununla birlikte Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2020/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme için ÖSYM takviminde tercihlerin 7 ocak 2021 tarihinde sona ereceği ifade edildi.

MÜLAKAT YOK

KPSS merkezi atama kapsamında adaylar kadrolar kapsamında puan üstünlüğüne göre atanır. Atamalar sonrasında ise adaylar mülakata alınmayacaklar. 

Bir Yorum

  1. Bütün kurumlar kpss le atama yapsa daha adaletli olur kurayla alım haksızlık okuyan birçok gencimiz işsiz

  2. Osymde neden böyle bı duyuru yok peki? Sadece sağlık Bakanlığı’nın alacagi personel tercihi mevcut…