Sağlık

Bilim Kurulu üyesi duyurdu! Çarşamba günü başlıyor!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan Türkiye’nin Çin2den almış olduğu koronavirüs aşısının uygulanmasına Çarşamba gününden itibaren sağlık çalışanlarıyla başlanacağını duyurdu. Çalışkan açıklamasında, okulların açılmasının ikinci dönemde mümkün olabileceğini belirtti.

koronavirus-asisi-shutter-16-9-1604475444.jpgOKULLAR İKİNCİ DÖNEMDE AÇILABİLİR

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Dr. Çalışkan, toplumsal bağışıklık oranının yüzde 60’a ulaşması için 120 milyon aşıya daha ihtiyaç olduğunu belirterek, “Bunu sağladığımız takdirde öğretmenlerimizin aşılanmasından sonra okulların açılması önümüzdeki ikinci dönemde mümkün olabilecek diye düşünüyoruz” dedi.

AŞI OLACAK SONRAKİ GRUP

Aşının ilk olarak Çarşamba günü sağlık çalışanlarına uygulanacağını belirten Çalışkan, aşı olacak sonraki kişileri, “Sonrasında 65 yaş üstü ve ek hastalığı olan bireylerimiz aşılanacak. Sonra ‘kilit personel’ dediğimiz öğretmenlerimiz, bakım hizmetinde olanlar, teması yüksek meslek gruplarında çalışan bireyler aşılanacak” şeklinde ifade etti.

115602284-hi064300325.jpg

KAYDA DEĞER YAN ETKİ GÖRÜLMEDİ

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Bakan Koca, Çin’in üretmiş olduğu koronavirüs aşısında kayda değer bir yan etkinin görülmediğini belirtti.