Gündem

Son dakika Bakan Koca’dan yeni yasak açıklaması!

Bilim Kurulu toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalarda bulunan Bakan Koca, sokağa çıkma kısıtlaması ve ek yasaklarla ilgili gelen bir soruyu yanıtladı.

sokaga-cikma-yasagi-depo-16-9-1596834969-16-9-1606887364.jpg

YENİ TEDBİRLER GELECEK Mİ?

Türkiye’de artan vaka sayılarının önüne kesmek adına geçtiğimiz haftalarda hem hafta içi hem de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başladı. Bu hafta 3. olarak uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamasına ek yeni tedbirler gelecek mi? Bakan Koca cevapladı.

MEVCUT KISITLAMALAR DEVAM EDECEK

Bakan Koca ilim Kurulu toplantısı sonrasında kameralar karşısına geçerek önemli açıklamalar kaydeden Bakan Koca, yeni kısıtlama düşünmediklerini ifade ederek, mevcut kısıtlamaların devam edeceğini duyurdu.

2914967-810x458.jpg

DÜNYADAKİ KISITLAMALARI TAKİP EDİYORUZ

Bakan Koca, açıklamasında yeni kısıtlama düşünmediklerini ancak, dünyadaki kısıtlama kararlarını takip ettiklerini belirterek, “Yeni kısıtlama düşünmüyoruz. Dünyadaki kısıtlamaları, kararları takip ediyoruz. Dünyada yeni kısıtlamaların gelmesi ile biz de yeni kısıtlama getireceğiz” ifadesini kullandı.

MASKE VE MESAFEYE DİKKAT ETSİNLER

Vatandaşların bu dönem içerisinde maske ve mesafeye dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Bakan Koca, “Bizim şu dönemde virüsün mutasyonla birlikte bulaşıcılığın arttığı, bununla birlikte kalabalık ortamda bir arada olmanın bu bulaşmanın artması ile riskin arttığını söyleyebiliriz. Vatandaşlarımız kalabalık ortamlarda bulunmasın. Maske ve mesafeye dikkat etmeleri gerekir” dedi.