Gündem

Koronavirüse karşı bir yıldır kullanıyorduk! Ancak ölüme kadar götürüyor!

Son dönemlerde merdiven altı olarak adlandırılan sahte kolonya üretiminin arttığı ifade edildi. Metil alkolün kullanımının kör edilebileceği ifade edilirken sahte kolonyanın ölüme kadar götürebileceğinin de altı çizildi.

1247669.jpg

LİMON SUYUNA SU SIKIP KOLONYA OLARAK SATIYORLAR

Tüm dünyayı etkisi altına alan ölümcül koronavirüs salgınında sık sık kullandığımız kolonyalara karşı çok dikkat çeken bir uyarı geldi. Kimya mühendisi Fatih Uluç, yaptığı açıklamasında, özellikle son dönemde gelen bilgilerde, limon suyuna su sıkıp kolonya olarak satıldığı ifade edildi.

c215c828178d5a51055a18ee7b9bc5fa.jpg

“BİRBİRİNDEN AYRILMASI ÇOK ZOR”

Uluç, yaptığı açıklamasında son dönemlerde sahte kolonya üretiminde atış olduğunun altını çizerek, özellikle limon suyuna su katılarak kolonya olarak satıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Özellikle son dönemde gelen bilgilerde, limon suyuna su satıp kolonya olarak satıldığı belirtildi.Burada önemli olan, dezenfektan özelliği olması için etil alkol içermesi ve 80 derece olması gerekiyor.Metil alkol kullanımı da çok yoğun olduğu için burada tehlike metil alkolün zehirleyici olması. Hem zehirleyici hem de gözlerde körlüğe neden olan,vücuda nüfus ettiğinde deride döküntüye neden olan özelliği var metil alkolün.Metil alkol ile etil alkolün birbirinden ayrılması çok zor”

ddefc4f08b8c3b5b06928a860eca7d58.jpg

“Hem koku hem de yapı bakımından birbirine benzer ürünler.Tüketicilere özellikle bildikleri firmalardan kolonya almalarını öneriyoruz.İyi bir kolonyanın kokusu tazedir, görünüşü berraktır, tortu yoktur. Bir de bilindik firma olunca herhangi bir sıkıntı yaşamazlar”

uni310746.jpg

“BİLİNDİK FİRMALARDAN KOLONYALAR ALIN”

Geçtiğimiz dönemlerde de metil alkol ile ilgili yaşanan vakaların olduğunu ifade eden Uluç, “Metil alkollü ürünler piyasada çok fazla bulunuyor. Biz özellikle bilindik firmalardan kolonyalar almalarını tavsiye ediyoruz tüketicilere. Bu şekilde hem güvende olurlar, hem de sağlık açısından sıkıntı yaşamazlar. Metil alkol vücuda temas ettiğinde yavaş yavaş organlara ve karaciğere temas ederek özellikle gözlerde körlüğe kadar götürebilmekte. Aynı zamanda ölüme yol açabilecek kadar tehlike yaratabilir” dedi.