Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Bu kurumlar yüz yüze eğitime geçiyor!

MEB tarafından bugün gerekli resmi yazı gönderildi. Gönderilen yazıda 4 Ocak 2021 tarihinden itibaren eğitim kurumlarında bulunan çeşitli kursların, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezler, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezleri yüz yüze eğitime geçiş yapabilecek.

eq5nmdtxiain48i.jpg

ÖZEL EĞİTİM KURSLARINDA SON DURUM

Gönderilen yazının devamında özel öğretim kurslarıyla ilgili açıklama da yapıldı. Yapılan açıklamada 15 Şubat 2021 tarihinde bu kurumların yüz yüze eğitime başlamasının planlandığı duyuruldu.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

Yukarıda belirtilen özel öğretim kurumlarından eğitim dönemi sonunda sınav yapılarak sertifika veya kurs bitirme belgesi verilen kurumların sınavları İçişleri Bakanlığı’nın ilgili a yazısında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları dikkate alınarak yapılabilecektir.

ngku-dfrce2ynj4wmrs40a.jpg

5580 sayılı Kanun kapsamında faaliyette bulunan özel öğretim kurumlarından burs vermek isteyen kurumların burs verilecek öğrenci ve kursiyerlerin tespitine yönelik sınav yapma süreleri Mayıs ayı sonuna kadar uzatılmıştır