EkonomiGenelGündemSınavlar

CHP’den TBMM’ye sınav ücretleriyle ilgili flaş teklif! Kabul edilirse..

CHP ÖSYM sınav ücretleri ile ilgili TBMM'ye flaş bir teklif sundu. Teklif kabul edilirse, ÖSYM sınav ücretleri devlet tarafından ödenecek.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Mahmur Tanal tarafından TBMM’ye flaş bir teklif sunuldu. Sunulan teklifte ÖSYM’nin sınav ücretlerini devlet tarafından karşılanması talep edildi.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal, ÖSYM sınavlarına girecek öğrencileri yakından ilgilendiren bir teklif sundu. Sunulan teklifte ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda öğrencilerden para alınmaması talep edildi. Ücretlerin devlet tarafından karşılanması gerektiği belirtildi. Detaylar haberimizde

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, sunulan teklifin özetinde, “Teklif ile, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınav, ölçme, değerlendirme ve yerleştirme hizmetleri için alınacak ücretlerin devlet tarafından karşılanması amaçlanmaktadır” ifadesini kullandı.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?

Sunulan teklif, önümüzdeki günlerde görüşülmesi planlanıyor. Yapılan oylama sonucunda teklif gündeme alınmaya karar verilirse, bu konu üzerinde görüşme yapılacak ve Genel Kurula yönlendirilecek.