Gündem

Son dakika bölge bölge açıklandı! Bugünden itibaren felaketlere hazır olun!

Son dakika bölge bölge Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler açıklandı. Açıklanan hava durumu tahminleri yanı sıra bugünden itibaren kar ve sağanak yağış nedeniyle yaşanacak felaketlere hazır olun uyarısı yapıdı.

Türkiye genelinde bölge bölge hava durumu tahminler Meteroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU 

Bölge bölge açıklanan hava durumu tahminleri arasında ilk olarak Marmara bölgesi hava durumu aktarıldı. İstanbul başta olmak üzere Marmara bölgesinde yer yer kar yağışı beklendiği bildirildi.

Öte yandan Marmara bölgesi başta olmak üzere diğer bölgelerde hava durumu tahminleri şöyle:

Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Çanakkale çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Çanakkale çevrelerinde gök gürültülü sağanak, kuzey ve doğu kesimlerinde karlakarışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzeybatıdan yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

EGE HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile Muğla çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Muğla çevrelerinde gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

AKDENİZ HAVA DURUMU

Parçalı çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağmur ve sağanak, Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde görülmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri yağmurlu, zamanla kuzeybatısının yükseklerinin karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir.

BATI KARADENİZ HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur, iç kesimlerde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi beklenmektedir.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ HAVA DURUMU

Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu bölge genelinin yağmurlu akşam saatlerinden sonra iç kesimlerinin karlakarışık yağmur ve yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

DOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu, kuzeybatısı ile Erzurum, Bingöl ve Muş çevrelerinin karlakarışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

GÜNEYDOĞU ANADOLU HAVA DURUMU

Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunda pus ve yer yer sis hadisesi beklenmektedir.

DENİZLERDE HAVA DURUMU

Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz’de fırtına, Doğu Karadeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ HAVA DURUMU

Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu, Rüzgar: Batı Karadeniz’de güney ve güneybatıdan 3 ila 5, zamanla kuzeybatıdan 5 ila 7 öğle doğusunda 6 ila 8, Doğu Karadeniz’de güney ve güneydoğudan 3 ila 5, batısı öğle saatlerinde 6 ila 8 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m; zamanla 2,5m, Orta Karadeniz’de 3,0 ila 4,0m. Görüş: İyi.

MARMARA HAVA DURUMU

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7, sabah kuzeybatıdan 6 ila 8, öğleden sonra 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0 m; Görüş: İyi.

EGE DENİZİ HAVA DURUMU

Hava Durumu:; Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6, Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, Görüş: İyi.

AKDENİZ HAVA DURUMU

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan, doğusu kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ HAVA DURUMU

Hava Durumu: Parçalı bulutlu; Rüzgar: Doğu ve güneydoğu 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5 m; Görüş: İyi.

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

DİYARBAKIR °C, 16°C
Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

GAZİANTEP °C, 16°C
Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

SİİRT °C, 17°C
Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

ŞANLIURFA °C, 19°C
Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

ERZİNCAN °C, 14°C
Az bulutlu zamanla parçalı çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu gece saatlerinden sonra karlakarışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı

ERZURUM °C, 9°C
Az bulutlu zamanla parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren kar yağışlı

KARS °C, 9°C
Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

VAN °C, 7°C
Az bulutlu zamanla parçalı bulutlu

AMASYA °C, 17°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

RİZE °C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

SAMSUN °C, 19°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu öğle saatlerinden itibaren yağmurlu

TRABZON °C, 22°C
Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu akşam saatlerinden itibaren yağmurlu

BOLU °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu yağmur ve karlakarışık yağmurlu zamanla kar yağışlı

DÜZCE °C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu yağmurlu zamanla karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

KASTAMONU °C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmur ve kar yağışlı

ZONGULDAK °C, 10°C
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu

ANKARA °C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmurlu

ÇANKIRI °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmurlu

ESKİŞEHİR °C, 7°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu yüksekleri karlakarışık yağmurlu

KONYA °C, 14°C
Parçalı ve az bulutlu

ADANA °C, 20°C
Parçalı bulutlu, hafif sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

HATAY °C, 18°C
Parçalı bulutlu

ISPARTA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

A.KARAHİSAR °C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

DENİZLİ °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu

İZMİR °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu

MANİSA °C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı

EDİRNE °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 4°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu ve karlakarışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı

KIRKLARELİ °C, 3°C
Parçalı ve çok bulutlu

KOCAELİ °C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu ve karlakarışık yağmurlu yüksekleri kar yağışlı

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Ankara, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerinden, Marmara ve Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50- 90km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, baca ve soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ÇIĞ UYARISI

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BUGÜNDEN İTİBAREN FELAKETLER HAZIR OLUN!

Ayrıca genel  olarak hava durumu ile ilgili olarak ise Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı ile Çanakkkale, Muğla, Erzurum, Muş, Bingöl Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Antalya, Çanakkale ve Muğla çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Marmara’nın kuzey ve Doğusu ile Batı Karadenizin iç kesimleri ve İç Anadolu’nun kuzeybatısının yükseklerinde karlakarışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.