GenelGündem

Meteoroloji son dakika uyardı! Çığ, kar, yağmur ve rüzgara karşı tedbirinizi alın!

Gelen bir son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü, beklenen hava durumu tahminlerine ilişkin kritik bir uyarıda bulundu. Genel müdürlük yaptığı açıklamasında çığ, kar, yağmur ve rüzgara karşı tedbirin alınması gerektiği ifade edildi. Detaylar haberimizde

Ülkemizde son günlerde etili olan soğuk hava dalgasıyla birlikte vatandaşlar gece boyunca havanın nasıl olacağını araştırmaya başladı. Meteoroloji’den bu gece ve yarın sabah için açıklama geldi.

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege’nin kuzeyi ve Afyonkarahisar çevreleri, Akdeniz, (Ankara ve Eskişehir hariç) İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin edildiği ifade edildi.

Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Bursa’nın kuzey kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Ordu, Giresun ve Tokat çevreleri, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Malatya, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar, Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli yağmur şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Aynı zamanda Marmara bölgesi ile iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ oluşma riski bulunmaktadır. Bu sebeple bölgedeki vatandaşların tedbirini alması gerektiği ifade edildi.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevreleri ile Bursa’nın kuzey kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Ordu, Giresun ve Tokat çevreleri, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Malatya, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞMUR UYARISI: Yağışların Doğu Akdeniz kıyılarında kuvvetli (21-50 kg/m²) olması beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın kuzey, kuzeydoğulu yönlerden Marmara ve Akdeniz’de kuvvetli (40-60 km/sa), Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun güneyinde fırtına, yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa); Doğu Anadolu’da güney ve güneydoğulu yönlerden fırtına (60-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.