Kültür-sanat

Ünlü popçu Serpil Barlas hayatını kaybetti! Serpil Barlas kimdir?

Türk pop müziğinin önemli isimlerinden biri olan Serpil Barlas, hayatını kaybetti. Ünlü popçu Barlas’ın 64 yaşında hayatını kaybettiği haberi sosyal medya üzerinden kısa sürede yayılınca, internet üzerinden Serpil Barlas kimdir? araştırmaları da hız kandı. Gelen bilgiye göre Barlas’ın kalbindeki rtim bozukluğuna bağlı kalp yetmezliği yüzünden hayatını kaybettiği belirtildi.

Bir döneme damga vuran yıldız isimlerinden olan Serpil Barlas, dün gece Beşiktaş’ta bulunan evinde hayatını kaybetti. Akşam yemeğinden sonra kalbindeki ritm bozukluğuna bağlı kalp yetmezliği sebebiyle hayatını kaybeden sanatçı Barlas’ın vefat müzik camiasını yasa boğdu.

PAZARTESİ DEFNEDİLECEK

Gelen bilgiye göre ünlü popçu Serpil Barlas’ın cenazesi, 22 Şubat Pazartesi günü, Feriköy Mezarlığı’na defnedilecek.

SERPİL BARLAS KİMDİR?

ünlü popçu Serpil Barlas vefatı sonrasında internet üzerinden “serpil Barlas kimdir?” araştırması yapılmaya başlandı. 1960’lı yıllarda sanat kariyerini şehir tiyatrosunda başlayan Barlas, o dönemde dönemin ünlü ve popüler orkestralarına solistlik yaptı.

Tam 10 yıl sonra Altın Ses Yarışması’nda ikincilik unvanını elde eden Barlas 1978’e kadar 45’lik plak çıkardı. Her geçen gün sesini duyuran ve biraz daha hayran kitlesi yakalayan Barlas, daha sonra ABD’ye yerleşti. Ünlü kompozitör Uğur dikmen ile hayatını birleştiren Barlas, bir single çalışması için Nisan ayında stüdyoya girmeye hazırlanıyordu.