Gündem

Hafta sonu kısıtlaması hangi illerde kalkacak? Herkes bu saati bekliyor!

Bugün bir kez daha toplanan Bilim Kurulu Toplantısı ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklama yapması bekleniyor. Peki, hafta sonu kısıtlaması hangi illerde kalkacak? Saat 19.00’da belli olacak.

Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye’de pek çok kısıtlama uygulanıyor. Mart ayında kaldırılması planlanan yasakların hangi iller için geçerli olacağı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Bu nedenle bugün bir kez daha toplanan Bilim Kurulu kademeli normalleşme ve yerinde karar dönemi hazırlıkları, aşılama sürecini masaya yatırdı.

Bugün saat 17:00’da toplanan Bilim Kurulu görüşmelerinin ardından Bakan Koca’nın saat 19:00’da açıklama yapması bekleniyor.

24 Şubat corona virüsü vaka tablosu

Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son tabloya göre, 24 Şubat tarihinde 124 bin 15 test yapıldı. Yapılan testler sonucunda 9 bin 561 vaka tespit edildi. 660 kişi hasta olarak kaydedilirken, 72 kişinin corona virüsü nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı. Covid-19’dan kurtularak iyileşenlerin sayısı ise 5 bin 297 olarak bildirildi.