Ekonomi

Bakan Selçuk duyurdu! 2 bin 500 TL ile 7 bin 500 TL arasında ödeme yapılıyor! Başvurular başladı!

Gelen bir son dakika haberine göre Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR aracılığı ile akademik çalışmalara destek verildiğini belirterek 2 bin 500 TL ile 7 bin 500 TL arasında ödeme yapıldığını duyurdu. Başvuruların başladığını belirten Bakan Selçuk, son başvuru tarihinin 14 Nisan olduğunu hatırlattı.

Bakan Selçuk, Akademik Çalışma Programı kapsamında, lisans, yüksek lisans, doktor programı öğrencileri tarafından hazırlanacak olan akademik çalışmaların destekleyeceğini duyurdu. Bakan açıklamasında, “Gençlerimizin özellikle istihdam konusundaki fikirlerini önemsiyoruz” diyerek, detayları aktardı.

BAŞVURULAR BUGÜN BAŞLADI

Başvuruların bugün başladığını belirten Bakan Selçuk, “Akademik çalışması başarılı bulunan lisans öğrencilerine 2.500 TL, yüksek lisans öğrencilerine 5.000 TL, doktora öğrencilerine ise 7.500 TL destek sağlayacağız. Çalışmalarını sunmak isteyen öğrencilerimiz akademi.iskur.gov.tr adresi üzerinden programa ve başvuru koşullarına ilişkin detaylı bilgi alabilirler” dedi.

AKADEMİK ÇALIŞMA PROGRAMI NEDİR?

Lisans, yüksek lisans, doktora programı öğrencileri tarafından hazırlanacak olan akademik çalışmaları teşvik etmek, çalışma hayatı ve istihdam alanına katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen bir programdır.

KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, herhangi bir bölüm sınırlaması olmaksızın Akademik Çalışma Programına başvuru yapabileceklerdir.

DETAYLAR İÇİN BURAYA TIKLAYIN