Gündem

Son verilere göre Türkiye’nin risk haritası!

Koronavirüs salgını kapsamında her hafta açıklanan güncel vaka sayıları ile bağlantılı olarak 15 günde bir risk haritası açıklanıyordu. Ancak dün akşam açıklanan il il vaka sayısıyla birlikte, risk haritası güncellenmedi. Açıklanan son verilere göre Türkiye'nin risk haritası güncellenseydi durum nasıl olacaktı? sorusunun cevabı merak oldu. İşte risk haritası güncellenmiş olsaydı, Türkiye'nin son görüntüsü bu şekilde olacaktı:

Açıklanan son verilere göre Uşak dikkat çekti. Uzun bir süredir, Düşük Riskli iller kategorisinde olan Uşak’ın başarısı herkes tarafından takdirle karşılanırken, Türkiye’de genel olarak sarı rengin turuncuya, turuncuların da kırmızıya döndüğü görüldü.

GÜNCEL HARİTA AÇIKLANMADI

Koronavirüs risk haritası henüz güncellenmedi. Geçtiğimiz dönemlerde yapılan açıklamalarda haritasının 2 haftada bir yapılan değerlendirmeler sonunda güncelleneceği ifade edilmişti. Son 2 haftanın il il verilerine göre hazırlanan durumda, vaka sayılarının resmen patlama yapıldığı görüldü.

SAMSUN’DA VAKALAR PATLADI

Açıklanan son verilerde zirvede Samsun bulunuyor. 458 vaka sayısı olan Samsun’u, sırasıyla Sinop 345, Giresun 296, Ordu 248, Trabzon 222, Rize ise 188 vaka ile takip ediyor.