Bilim, Teknoloji

Türkiye’de yaşayan herkesi yakından ilgilendiriyor! Artık E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz!

Türkiye’de yaşayan herkesi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Koç, yaptığı açıklamasında artık başkasının yanında yaşayan vatandaşlar adres beyanlarını E-Devlet üzerinden yapabileceklerini açıkladı.

Ali Taha Koç konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında “Anne babası köyde olduğu halde şehirde akrabası yanında eğitim gören birçok gencimiz, üniversite öğrenimi sebebiyle birlikte ev kiralayan öğrencilerimiz, çeşitli sebeplerle bir yakını yanında kalan yetişkin vatandaşlarımız artık adres beyanlarını, e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecek” ifadesini kullandı.

ADRES BEYANLARI ARTIK E-DEVLET ÜZERİNDEN

Koç, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün adres beyanına ilişkin yeni hizmetlerin artık E-Devlet üzerinden yapılabileceğinin altını çizerek, çeşitli sebeplerden dolayı ailelerinden uzakta kalan yetişkinlerin artık adres beyanlarını E-Devlet üzerinden yapabileceklerini söyledi.

ARTIK TÜM BU ADIMLAR DİJİTALLEŞTİ

Koç konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Anne babası köyde olduğu halde şehirde akrabası yanında eğitim gören birçok gencimiz, üniversite öğrenimi sebebiyle birlikte ev kiralayan öğrencilerimiz, çeşitli sebeplerle bir yakını yanında kalan yetişkin vatandaşlarımız artık adres beyanlarını, e-Devlet Kapısı üzerinden yapabilecek. Önceden bu işlem için vatandaşlarımız, ayrı ayrı ya da münferit olarak nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunuyorlardı. Artık tüm bu adımlar dijitalleşti ve e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilir hale geldi”

BU HİZMETTEN NASIL YARARLANILACAK?

Koç, açıklamasında hizmetin 2 aşamalı olduğunu ifade etti. ilk olarak vatandaşın, “Adres Beyanı için Muvafakat Verme” hizmetinden yararlanacak. Buradaki bilgileri doldurduktan sonra işlemi onaylayacak.

Daha sonra “Adres Değişikliği Bildirim” hizmeti üzerinden bilgileri seçerek işlemi onaylayacak.