Gündem

Son dakika! Suriye’den Kilis’e roket saldırısı

Kilis’den gelen son dakika bir habere göre, Suriye’den kent merkezine 22 ayrı roketli saldırı düzenlendi. Kilis’in Beşevler Mahallesi’ne düşen roketler, maddi hasara neden olurken ilk belirlemelere göre herhangi can kaybı yada yaralananın olmadığı belirtildi… Roketin şans eseri patlamaması olası bir facianın önüne geçti…

Gelen son dakika bir bilgiye göre Kilis’e 2 ayrı roket atıldığı ve olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekipleri sevk edildiği belirtildi. Roket saldırısı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Roketin kim veya kimler tarafından atıldığı ve diğer hususlar hakkında ayrıntılar bekleniyor…

Saldırının YPG tarafından yapıldığı iddiaları ise yine gelen iddialar arasında…

Kilisli vatandaşlar Suriye’den atılan roketlerin kente düşmesinin ardından büyük bir panik yaşadı. Terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki Tel Rıfat bölgesinden atıldığı değerlendirilen 2 roket, eski Beşevler Mahallesi’ndeki boş alana ve bir mermer atölyesine düştü.

Bu arada, bölgeye gelen Vali Recep Soytürk, Belediye Başkanı Servet Ramazan, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ve Garnizon Komutanı Albay Soner Oruçoğlu olay yerlerinde incelemelerde bulundu.

Yetkililer, roketlerin terör örgütü YPG/PKK’nın işgalindeki Tel Rıfat bölgesinden atıldığının değerlendirildiğini bildirdi.

Ayrıntılar geliyor…