Ekonomi

Borcu olan vatandaşlar için Halkbank müjdeyi verdi! Faizler silinecek!

Borcu olan milyonlarca kişiye Bakan Pekcan tarafından müjdeli haber verildi. Borç yapılandırması kapsamında harekete geçilerek, artık esnaf ve sanatkarlara büyük kolaylık sağlanacağı ifade edildi. Borçların faizinin alınmayacağının duyurulduğu açıklamada sadece anapara ödemesi yapılacak. Aynı zamanda 18 ay ödeme imkanı da bulunacak. Detaylar haberimizde

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan tarafından yapılan açıklamada esnafın Halk Bankası’ndan kullandıkları kredilerde gecikme faizinden vazgeçildiğini ve ana para borcunda 18 ay taksitle yapılandırma yapılacağı açıklandı. Tüm detaylar Bakan Pekcan tarafından aktarıldı.

BORCUNU YAPILANDIRAN ANCAK ÖDEYEMEYEN VE YAPILANDIRMADAN FAYDALANAMAYANLAR

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamasında, “Daha önce borcu yapılandırılan ancak ödeyemeyen veya yapılandırmadan faydalanamayan esnaf ve sanatkarlar için yeni bir kolaylık getirildi” ifadesini kullanarak, şunları söyledi:

18 AY TAKSİT İMKANI

“TESKOMB’un alacağı gecikme faizlerinden vazgeçilerek, anapara borcuna 18 ay taksitlendirme imkanı sunularak yeni bir yapılandırma başlatıldı. Yeni yapılandırmayla daha önce borçları yapılandırılan ve taksitleri devam edenlerin de kalan taksitleri faizsiz 6 ay ötelendi”