Gündem

Vali duyurdu! Sosyal medyada bu şekilde paylaşım yapanlar hakkında işlem yapılacak!

Salgın kapsamında tüm Türkiye el birliğiyle vaka sayılarını azaltmaya çalışıyor. Ancak her geçen gün artış gösteren vakalar için Kırıklareli Valisi Osman Bilgin tarafından yeni bir çözüm getirildi. Vali, il genelinde alınan kararı açıkladı. Bugünden itibaren sosyal medya hesaplarında maskesiz ve sosyal mesafeyi ihlal eden görüntüleri paylaşan kişiler hakkında işlem yapılacağını duyurdu.

Alınan tedbirlerin en üst seviyede tutulması ile vaka sayılarının azaldığını ancak en ufak bir gevşeme ile yeniden vakaların arttığını belirten Vali Bilgin, “İlimiz özelinde bir ay öncesine göre vaka sayılarında dört kat, hatta yer yer beş kat artışlar olduğunu gözlemlemekteyiz. Koronavirüs hayatımızın artık bir gerçeği. Yaşamımızı artık bununla beraber idame ettirmemiz gerekiyor” dedi.

“KAFE VE RESTORANLARI TEKRAR KAPATMAK İSTEMİYORUZ”

Vali konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Mutasyonlu virüsün artışıyla birlikte üçüncü dalgayı yaşıyoruz. Bu şunu gösteriyor, tedbir almadığımız sürece bu vakalar artacak. Kafe ve restoranları tekrar kapatmak istemiyoruz” ifadesini kullanırken, artık sosyal medyadan da denetim yapılacağını belirtti.

“‘BANA BİR ŞEY OLMAZ’ MANTIĞINI BIRAKALIM”

Bilgin, açıklamasının devamında son dönemlerde bazı kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarında veya siyasi partilerin il ziyaretlerinde de maske takılmadığını belirterek, şunları söyledi:

“Sosyal medyada da kurallara uymayanlar tespit edilecek. Bu sadece bireysel değil toplumsal sağlık açısından risk oluşturmakta. Özellikle bizlerin başta vali olmak üzere, belediye başkanları, kaymakam arkadaşlarım, kamu kurum kuruluşlarının temsilcilerinin, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin, siyasi parti temsilcilerinin örnek olması gerektiğini iletmek istiyorum. Bu manada herkes duyarlılığını en üst seviyede göstersin. ‘Bana bir şey olmaz.’ mantığını bırakalım”