Dünya

Bill Gates koronavirüs sonrası dünyanın normale döneceği tarihi açıkladı!

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı resmen ters düz eden koronavirüs salgını sonrasında herkes, hayatın ne zaman normale döneceğini merak ediyor. Konu ile ilgili Microsoft kurucusu Bill Gates, önemli bir son dakika açıklaması yaparak, normale dönüş tarihini verdi.

Dünyada aşılama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Polonya merkezli bir gazetenin sorularını yanıtlayan Gates, herkesi heyecanlandıran normale dönüş açıklaması yaptı. Tüm dünyanın 2022’nin sonunda normale dönebileceğini belirtirken, aşıların pandeminin sonu olacağının da altını çizdi.

2015 YILINDA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Bill Gates, 2015 yılında yeryüzünde yaklaşık milyonlarca insanın “Bir savaştan çok, hızla yayılabilen bir virüs yüzünden” hayatını kaybedebileceğini belirtmişti. Bugün koronavirüsün son verileri incelendiğinde 125 milyon kişinin enfekte olduğunu ve 1,2 milyon kişinin de hayatını kaybettiği ortaya konuldu.

ÇİFT MUTANT TEHDİTİ

Aynı zamanda Hindistan’dan gelen son dakika haberine göre Hindistan’ın batı eyaletinde Çift mutant adında yeni bir koronavirüs mutantının tespit edildiği ortaya çıktı. Hindistan Ulusal Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) Direktörü Sujeet Kumar Singh’in yapmış olduğu açıklamaya göre koronavirüsün en çok görüldüğü Maharashtra eyaletinde 206 örnekte çift mutantın tespit edildiği belirtildi.

ANTİKORLARI ETKİSİZLEŞTİRİLMESİNDEN KORKULUYOR

Uzmanlar, yeni mutantın, aşılanmış kişilerin, aşılanmamış kişilerle olan etkileşimi sebebiyle mutasyonların hızlı yayılması ve bu sebeple virüse olan antikorların etkisizleşmesinden korktuğunu ifade ediyor.