Bilim, Teknoloji

Facebook kullananlar dikkat! Hemen şifrenizi değiştirin!

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarından biri olan Facebook, ile ilgili şoke eden bir açıklama geldi. Yapılan açıklama 533 milyon kullanıcısının bilgileri çalındı. Çalınan bilgiler bir hacker platformunda çevrim için olarak yayımlandı.

106 ülkedeki toplam da 533 milyon Facebook kullanıcısının telefon bilgileri çalındı. Kişilerin bilgileri, telefon numaraları çevrim için verileri ücretsiz olarak paylaşıldı. Uzmanlar konu ile ilgili yaptığı açıklamasında uygulamayı kullananların hemen şifresini değiştirmesi gerektiğini duyurdu.

HANGİ BİLGİLER ELE GEÇİRİLDİ

Konuyla ilgili yapılan açıklamada 553 milyon kullanıcının telefon numarası, konum bilgileri, doğum tarihleri ve e-posta gibi bilgilerinin çalındığı belirtildi.

Yayımlanan bilgilerin 32 milyondan fazlasının ABD, 11 milyon Birleşik Krallık, 6 milyonunun da Hindistan’dan alındığı belirtildi.

DOLANDIRICILIK KONUSUNDA UYARI YAPILDI

Uzmanlar Facebook’tan çalınan verilerin bilgisayar korsanlarının ne geçmesi durumunda vatandaşları şifrelerini değiştirmeleri konusunda uyardı. Bilgilerin dolandırıcılık için kullanılabileceği belirtildi.