Genel

Eskişehir’de vakalar patladı! Vakalar 12 katına çıktı!

Türkiye’nin mücadele ettiği koronavirüs salgınına ilişkin Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı son koronavirüs verilerine göre 100 binde 30,99 olarak açıklanan Eskişehir baka sayısı 47 gün içerisinde 12 kat birden yükseldi. Filyasyon ekipleri tarafından yapılan son incelemelerde vakaların arttığı belirtilirken, bunun sebebinin kadınlar arasında yapılan gün ve doğum günü gibi toplu etkinliklerden olduğu açıklandı.

Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında koronavirüs risk haritası açıklandı. Eskişehir’de 100 binde 225,12 seviyelerinden 358,90’a yükselen vakalarla birlikte Eskişehir çok riskli 58 şehir arasında yer aldı. Kent genelinde günlük vakalar 500’e çıktı.

EVDE TEDAVİ GÖRENLERİN SAYISI 3 BİN 800 OLDU

Koronavirüs test sonucu pozitif olarak açıklanmasına rağmen, belirti göstermediği için evlerinde tedavi edilenlerin sayısı 3 bin 800’e yaklaştı. Vatandaşların tedavisi Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Şehir Hastanesi’nde halen devam ediyor.

FİLYASYON EKİBİ ARAŞTIRMA YAPTI

Konuyla ilgili Eskişehir Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekipleri tarafından yapıldı. Son dönemlerde ev kadınları ile okula giden öğrenciler sebebiyle vakaların arttığı duyuruldu. Kadınların doğum günü gibi çeşitli etkinliklerle birlikte öğrencilerin okullara gitmesi sebebiyle vakaların arttığı anlaşıldı.

CADDELERE GİRİŞLER KONTROLLÜ YAPILMAYA BAŞLANDI

Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulua artış gösteren vaka sayılarından sonra Hamamyolu, İsmet İnönü ve İki Eylül Caddeleri’nde giriş çıkışlar kısıtlanarak kontrollü olarak yapılmaya başlandı.