Eğitim

Açıköğretim Lisesi AÖL sınav sonuçları açıklandı! AÖL 2. dönem sınav sonuçları sorgulama ekranı!

Koronavirüs salgını sebebiyle uzaktan online sınavla sınava giren öğrenciler, Açıköğretim Lisesi 2. dönem sınav sonuçları araştırması yapıyor. Konuyla ilgili gelen bir son dakika haberine göre AÖL sınav sonuçları açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamasında AÖL 2. dönem sınav sonuçlarının açıklandığını duyurdu. AÖL 2. dönem sınav sonuçları sorgulama ekranı haberimizde

Açıklama Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi web sayfası üzerinden yapıldı. 25 Mart ile 29 Mart tarihleri arasında online olarak sınava giren adaylar, AÖL sınav sonuçlarını araştırıyor. Açıköğretim Lisesi sınav sonuçları sorgulama ekranı haberimizin devamına eklenmiştir.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILIYOR?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

Merakla beklenen ve binlerce öğrencinin girdiği Açık Lise Sınav Sonuçları resmi olarak açıklandı. Konuyla ilgili MEB tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

” AÇIK ÖĞRETİM KURUMLARI 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ONLİNE (ÇEVRİM İÇİ) SINAV SONUÇLARI AÇIKLANMIŞTIR”

AÖL 2. DÖNEM SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN