Genel

Veriler istenilen seviyeye gelmedi! 28 günlük tam kapanma yeniden gündeme geldi!

Koronavirüs salgınında geçtiğimiz haftadan itibaren uygulanmaya başlanan kısmi kapanma kapsamındaki kararlar henüz istenilen sonuçları vermedi.Yapılan son Kabine Toplantısı sonrasında 2 hafta sonra durumun yeninden değerlendirileceği belirtilmişti. Vakaların yükselmesi ve vefat sayıların rekor üstüne rekor kırmasıyla birlikte 28 günlük tam kapanma yeniden gündeme geldi.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan her yeni veriler endişe vermeye devam ediyor. Vaka ve ölüm sayıları korkutucu bir seviyeye ulaştı. Aşılamada ve açıklanan vakalarda istenilen seviyeye gelinmemesi vatandaşların aklında soru işareti bırakırken, gündem de yeniden 28 günlük tam kapanmanın konuşulduğu ifade edildi.

20 NİSAN TABLOSUNDA SON DURUM

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan son koronavirüs verilerine göre Türkiye’de son 24 saat içerisinde 318 bin 869 bin kişiye test yapıldı. Yapılan test sonucuna göre 55 bin 149 kişinin test sonucu pozitif çıktı. 2 bin 862 kişinin hasta olduğu aktarıldı.

28 GÜNLÜK TAM KAPANMA YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Kabine Toplantısı öncesinde uzman isimler, tam kapanmanın gelmesi gerektiğini savundu. Ancak Kabine’den 2 hafta boyunca uygulanacak “Kısmi Kapanma” kararı çıktı. Vakaların ve vefatların artması üzerine 28 günlük tam kapanma yeniden gündeme geldi. Aile Hekimleri Federasyonu 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan içerisinde olduğumuz bu durumu vahim olarak adlandırırken,20 – 25 günde toplumun tüm gruplarının aşılanması ve en az 28 gün tam kapanma yapılması gerektiğini savundu.